bor

1 hete
Kiléptünk kicsit a Szeged zsidónegyedeként ismert zsinagóga környékéről, hogy elkalandozzunk a belvárosban más, zsidókhoz köthető gyönyörű épületekig, megismerjük a kóser bor kereskedelmi történetét.
4 hónapja
Bakos András
Nyugat-Európában és a tengerentúlon nő a kereslet a természetes módon készült borok iránt, és egyre fontosabb szempont a fogyasztó számára, hogyan művelték a szőlőt, amiből az ital készül. Ezt tapasztalja a bor kultúrájáról szóló szegedi egyetemi kurzus társszervezője, Csiszer László és a Csongrádon 2015 óta kénmentes, természetes borokat készítő Balog Árpád.
7 hónapja
H. E.
Ópusztaszer - Jó szőlőtermést, vidám szüretet jósoltak a Kárpát-medencei borrendek és a környékbeli hegyközségek gazdái az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban. A Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen levágott szőlővesszőkből következtettek az idei termésre.