cián

4 éve
Csongrád megye - A ciánszennyezés veszélye nem hárult el azzal, hogy Verespatakot és környékét műemlékké nyilvánították. Két másik aranybányát is terveznek nyitni Erdélyben - figyelmeztet a Magyar Természetvédők Szövetsége.
5 éve
Munkatársainktól
2000 februárjában napokig hozta a víz a sodorvonalban a haltetemeket. Bognár Sándor vásárhelyi halász szerint leginkább a fehér halakban – busa, keszeg – okozott nagy kárt a cián.
5 éve
Munkatársainktól
Kártérítést nem kaptunk, és ma ugyanúgy veszélyben vagyunk, mint 15 éve – így összegezhető a ciánszennyezés tanulsága. A kormánybiztosi iroda akkori szakértője lesújtó képet fest a helyzetről.
5 éve
Munkatársunktól
Ez a kép öt hónappal a ciánkatasztrófa után készült Szegeden. 2000. július 22-én a Vesszősön túli kubikgödrökből mentették a halászok és a horgászok az ivadékot.
5 éve
Antal Sándor – Arany T. János – Bakos András – Szabó C. Szilárd
Szeged - 2000-ben a mintegy 40 kilométeres méregdugó szinten mindent elpusztított a Tiszában. A ciánszennyezést a csernobili atombaleset óta történt legnagyobb környezeti katasztrófának is nevezték.
szponzorált tartalom
Az elektromos autó töltő a vendéglátást is felvillanyozza
Át kell szállni az Anna-kútnál
Egy kicsit bonyolultabb a 4-es villamossal közlekedni Hétfőtől. Javítják a vágányokat ugyanis Anna-kút és Kecskés között, ami azt jelenti, hogy ezen a szakaszon pótlóbuszok járnak. Nagyobb fenn­akadás nem volt, szerencsére iskolaszünet van.
Tudatosan gyártja az álhíreket a baloldal
A baloldal politikai tőkét remélt ezektől az álhírgyártásoktól, ugyanakkor saját magukat lőtték lábon.
Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
A beruházás várhatóan 2025-re elkészülhet.
Önállóbb formában működhet tovább az Színház- és Filmművészeti Egyetem
Az új fenntartói modell sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára.
Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot
A Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett bárki csatlakozhat saját szervezésű programmal.
Csaknem kétszáz határsértőt fogtak a hétvégén