Deszk

1 hónapja
Az Alkotmány utcán kapott emlékparkot a Deszk fellendítésért sokat dolgozó Gerliczy család, amelynek két tagja elismerést is kapott pénteken. Elkezdődtek a XXV. deszki falunapok.
1 hónapja
Felföldi László több évtizedes tanári pályafutása alatt a magyar diákok mellett számos külföldi, ázsiai és afrikai cserediák is megfordult az óráin. Augusztus 20-án rangos állami elismerést kapott: Martin György-díjjal jutalmazták. Martin György annak idején Felföldi doktori disszertációjának egyik konzulense és bírálója volt.
3 hónapja
Timár Kriszta
Deszk - Száz év után újjáélesztették a szerb aranyhímzést Deszken. Hosszas kutatómunka előzte meg, hogy ismét tudjanak ezzel az eljárással bársonyt díszíteni. A Bánát Szerb Kulturális Egyesület - amely egy pályázatnak köszönhetően mentette meg az aranyhímzést a kihalástól - immár nyolc újonnan készített főkötővel büszkélkedhet, amelyeket táncaikhoz használnak.
4 hónapja
Székesfehérvár, Budapest és Szarvas után Deszkre érkezett a Nemzetközi Gyermek Népművészeti Fesztivál, mely a helyi néptánc csoportok, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, illetve az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közös rendezvénye.