elfogadás

2 éve
Kancsár Tímea
Miért félnek az emberek elfogadni, ha valaki más? Mondjuk muszlim vallású migráns, meleg vagy fogyatékkal élő. Sok száz éves történelmi okok is felsorakoztathatók, de az sem mindegy, hogyan éljük meg a demokráciát a mindennapokban.
8 éve
Tegnap a Kálvária sugárúton araszolgatok kifelé az első csomagtartón a temérdek virággal, közben nem csak a szembejövő gyalogosokat figyelem, hanem az úton lévő gödröket, hepehupákat is igyekszem elkerülni, amikor a hátam mögül többször ismétlődő, erőteljes bicikli csengőhang törte meg a csöndet. Néhány másodperc kellett ahhoz, hogy felismerjem, nekem jelez valaki: „Húzódj le az útról, vagy szívódj fel! Nem érek rá lassítani!” Veszélyes manőverezések közepette egy összeráncolt homlokú középkorú pár virágokkal megrakodva húz el mellettem, lassan ocsúdok: Ezek is a temetőbe tartanak?!
10 éve
Az általános iskola második osztályában, amikor az egyik órán a közmondások értelmezésével bíbelődtünk, nem tudtuk megfejteni, vajon mit jelent: Nem a ruha teszi az embert. Az idő előrehaladtával a tanító bácsi segítségével mégiscsak felsejlett bennünk az egyszerű magyarázat: ne a ruhája alapján ítéljük meg a másikat.
10 éve
Van, aki a kelleténél többet foglalkozik az őt körülvevő miliővel, ahelyett, hogy a saját céljaira koncentrálna. Fél az elmarasztalástól, áldozatnak véli magát, nincs tudatában választási lehetőségének. Nem, nem arról van szó, hogy ne mondd el a problémáidat.
10 éve
Az elmegyógyintézetben az egyik látogató megpillantott egy ápoltat, amint az előre-hátra dülöngélt egy székben, miközben gügyögve, gyengéden és megelégedve ismételgette: „Lulu, Lulu…” – Mi baja ennek az embernek? – kérdezte a doktort. – Lulu. Az a nő faképnél hagyta őt – hangzott a válasz. Ahogyan továbbhaladtak, elérkeztek a gumiszobába, amelynek a lakója állandóan a falba verte a fejét, és közben azt dünnyögte: „Lulu, Lulu…” – Ennek is Lulu a problémája? – érdeklődött a látogató. – Igen – válaszolta a doktor – Lulu végül is ehhez a férfihoz ment feleségül.
11 éve
Kora reggel elindult a városlakó túrázni. A hegyoldalban összetalálkozott a nyáját legeltető juhásszal, s megkérdezte tőle: – Milyen időnk lesz ma? – Olyan, amilyet szeretnék! – jött a válasz. – Honnan tudja, hogy olyan időnk lesz, amilyet szeretne? – Miután rájöttem, hogy nem lesz mindig olyan idő, amilyet szeretek, megtanultam szeretni azt, amit kapok. Így aztán biztos olyan időnk lesz, amilyet szeretek.
1
Mindenkinél korábban riadóztatott az MI a koronavírusra
Jóval azelőtt, hogy az Egészségügyi Világszervezet értesítette volna a nyilvánosságot a veszélyről, jelzett a mesterséges intelligencia.
Eddig csaknem kétezer ügyfél alakíttatta át fix kamatozásúvá lakáshitelét
Akik eddig még nem éltek a bankjuk által felajánlott lehetőséggel, azok is bármikor élhetnek a lehetőséggel.
A legtehetségesebb európai színésznők közé választották Szőke Abigélt
Az Akik maradtak főszereplőjét is beválogatták a figyelemre méltó tehetségek tízes listájára.
Távozik a magyar válogatott szövetségi kapitánya
A februári Európa-bajnoki selejtezők után távozik posztjáról Ivkovics Sztojan.
Márton Imre: a munka nem megspórolható
Ápoljuk a hagyományt: 2019-ben ötvenedik alkalommal rendeztük meg az Év sportolója díjátadó gálánkat, januárban pedig mindennap bemutatunk egy-egy díjazottat. Ezúttal kilencedikként a Gyenes Kálmán-életműdíjas Márton Imre, a Makó Budo Klub vezetője következik.
Télen is figyeljünk a hidratálásra
A repedezett ajkak, száraz köhögés, orrvérzés és fejfájás is utalhat arra, hogy nem iszunk eleget.