ELI

3 hónapja
Hajó Edina
Folytatódik a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS szomszédságában a Science Park kialakítása - tudatta csütörtökön Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A politikus Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterrel több tárgyalást is folytatott a városban a kutatások, fejlesztések kapcsán.
3 hónapja
Hajó Edina
A héten Szegeden tanácskoznak a világ legjobb lézerfizikusai. Az attoszekundumos - a másodperc milliárdod részének milliárdod része alatt végbe menő természeti folyamatokat vizsgáló - konferencián 400 lézerfizikus vitatja meg a tudományág legújabb eredményeit.
4 hónapja
Munkatársunktól
A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az idei állami költségvetésben szereplő Központi Maradványelszámolási Alap terhére 12 milliárd 273 millió forintot csoportosított át a kormány.
5 hónapja
Hajó Edina
Szeged - Még idén elkezdődik az a két gigaprojekt a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetben, amelyeknek keretében a korai rákdiagnosztikai módszertant és a nukleáris hulladékok hatékonyabb kezelését kutatják. Ezekről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt lapunknak keddi szegedi látogatásakor. Emellett szó esett a közelgő európai uniós választásokról, és arról, hogy 90 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a magyar kutatók és vállalkozások.
6 hónapja
Munkatársainktól
Márciusban új korszak kezdődött a szegedi ELI-ALPS kutatóközpont életében, ehhez a feladathoz választott új menedzsert a tulajdonos - írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az ELI. Az index.hu arról írt, hogy kormánydöntések elleni tiltakozásul távozott a kutatókból álló tanácsadó testület három tagja.