emberi jogok

2 éve
Kancsár Tímea
A skandináv államokban törekednek leginkább arra, hogy a nők is hasonló jogokkal élhessenek, mint a férfiak. Szaúd-Arábiát, ahol talán az egyik legrosszabb a nők helyzete, nemrégiben beválasztották az ENSZ Nőjogi Bizottságába. Sokan nem értik, miért, pedig számukra ez lehetőség a fejlődésre, aminek szikrája már hazánkban is megmutatkozik...
2 éve
Tíz emberi jogi kisfilm és óravázlat készült el a Lawrider-programban, amelyet tegnap zártak le Szegeden.
3 éve
A 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált Verzió+ néven idén első alkalommal több vidéki városban, így Szegeden is megrendezik november 18-án és 19-én a Grand Caféban.
4 éve
Magyarország - Kötelező kegyelmi eljárás lép életbe a tényleges életfogytiglanra ítélteknél: 40 év után büntetőbírókból álló testület vizsgálja szabadságra bocsátásuk lehetőségét. A köztársasági elnök döntésüket megvétózhatja: a Magyar Helsinki Bizottság szerint ezért nem beszélhetünk igazi jogorvoslati lehetőségről.
4 éve
Szeged - Általános tiltakozást szervez a Köz-Hasznáért Mozgalom az emberi jogok mellett, illetve a magyar kormány által elkövetett emberi jogi sérelmek miatt – mondta Kovács Tamás aktivista a szervezet keddi sajtótájékoztatóján Szegeden.
5 éve
Timár Kriszta
Szeged - A belső vizsgálat szerint nem járt a gyermekklinikán, és nem találkozott Jázminnal az a szociális koordinátor, akiről az ötéves kislány szülei feltételezik: belső adatokat jogosulatlanul felhasználva kezdeményezte, hogy emeljék ki a gyereket a családból. Azt is megállapították, hogy az informatikai rendszerben nem történt illetéktelen lekérdezés.
5 éve
Szeged - Egy tényleges életfogytiglanra ítélt magyar férfi ügye már folyamatban van az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Strasburgban, aki szerint a TÉSZ kiszabása nemzetközi szerződésbe ütközik – az ottani döntés teljesítése kötelező lenne hazánkra.