emberi jogok

2 éve
Kancsár Tímea
A skandináv államokban törekednek leginkább arra, hogy a nők is hasonló jogokkal élhessenek, mint a férfiak. Szaúd-Arábiát, ahol talán az egyik legrosszabb a nők helyzete, nemrégiben beválasztották az ENSZ Nőjogi Bizottságába. Sokan nem értik, miért, pedig számukra ez lehetőség a fejlődésre, aminek szikrája már hazánkban is megmutatkozik...
2 éve
Tíz emberi jogi kisfilm és óravázlat készült el a Lawrider-programban, amelyet tegnap zártak le Szegeden.
3 éve
A 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált Verzió+ néven idén első alkalommal több vidéki városban, így Szegeden is megrendezik november 18-án és 19-én a Grand Caféban.
4 éve
Magyarország - Kötelező kegyelmi eljárás lép életbe a tényleges életfogytiglanra ítélteknél: 40 év után büntetőbírókból álló testület vizsgálja szabadságra bocsátásuk lehetőségét. A köztársasági elnök döntésüket megvétózhatja: a Magyar Helsinki Bizottság szerint ezért nem beszélhetünk igazi jogorvoslati lehetőségről.
5 éve
Szeged - Általános tiltakozást szervez a Köz-Hasznáért Mozgalom az emberi jogok mellett, illetve a magyar kormány által elkövetett emberi jogi sérelmek miatt – mondta Kovács Tamás aktivista a szervezet keddi sajtótájékoztatóján Szegeden.
5 éve
Timár Kriszta
Szeged - A belső vizsgálat szerint nem járt a gyermekklinikán, és nem találkozott Jázminnal az a szociális koordinátor, akiről az ötéves kislány szülei feltételezik: belső adatokat jogosulatlanul felhasználva kezdeményezte, hogy emeljék ki a gyereket a családból. Azt is megállapították, hogy az informatikai rendszerben nem történt illetéktelen lekérdezés.
Elhurcolt humanitárius dolgozókat gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában
Egy fegyveres csoport civilszervezetet támadt meg.
Egyre többen vehetnek részt az Erzsébet-táborokban
2016 óta negyvenezerrel nőtt a résztvevők száma.
Varázsoljon gyógyfürdőt otthon!
Az egészségünkért a kádban is tehetünk.
Fodor Ferenc kapta a Tömörkény-díjat
Fodor Ferenc kapta az idei Tömörkény-díjat, melyet a Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Fogas Ottó adott át pénteken délután a Fekete házban.
Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína
A két ország képviselői bejelentették: nagy előrelépést értek el a kereskedelmi tárgyalásokon.
Rekordot döntött a nevezések száma
Minden eddiginél többen jelentkeztek.