eperszezon

1 éve
Timár Kriszta
Csongrád megye - Lehet már magyar epret kapni, de horror áron: az idei első termésre a késői fagyok miatt a legtöbb helyen még 1-2 hetet kell várni. Van, ahol egészen különleges módon termesztik ezt a gyümölcsöt: egy zsombói gazda méheket, gombákat és legyeket dolgoztat a jó termésért vegyszerek helyett.
2 éve
T. R.
Nem érdemes arra várni, hogy jelentősen csökken a magyar földi eper ára, ugyanis a hosszú, kemény tél miatt jóval kevesebb terem idén. Amit megkímélt a fagy, annak viszont jó a minősége, még ha a tavalyinál két héttel később is kerül a piacra.
3 éve
K. G. G.
Szeged- Minden földi jóval telepakolhatjuk hűtőszekrényünket és kamránkat egész hónapra, ha úgy döntünk, hogy a cigarettavásárlásra szánt havi pénzünket egészséges ételekre költjük. Epervásárláskor a szánk íze is édesebb lesz.
3 éve
Tombácz Róbert
Zsombó, Forráskút - Már szedik a korai eperfajtákat a megye üvegházaiban, fóliáiban. Nemes Nagy Zsolt zsombói kertészetében biológiai védekezéssel, a megyében egyedülálló módon a magasban termesztik a szamócaszemeket egészen július elejéig.