Ferencszállás

2 hónapja
Szabó Imre
Arra vállalkozott péntek délután a Continental makói gyárának csaknem húsz dolgozója, hogy szebbé teszik a ferencszállási óvodát: lefestik a kerítést, felújítják az udvari játékokat. Az önkéntes munka viszonzásaként a község polgármestere, Jani János meghívta a lelkesen dolgozó csapatot a jövő hét végén esedékes falunapra.
5 hónapja
Bakos András
A hosszú száraz időszakokat megszakító nagy mennyiségű csapadékot is a klímaváltozásnak tulajdonítják. Bármi is az oka, próbára teszi a gazdálkodókat. Most az eső miatt nehéz dolgozni, pedig sok helyen permetezni kellene.
9 hónapja
Sz.I.M.
Ferencszállás - 190. születésnapját ünnepelte tavaly Ferencszállás. A polgármester, Jani János összegzése szerint kis lépésekkel ugyan, de ismét sikerült gazdagabbá, élhetőbbé tenni a falut.
10 hónapja
Szabó Imre
Ferencszállás, Makó - A jelenleg Ferencszálláson élő nyugdíjas, Sarkadi Ernő számára az év utolsó napjai nem csupán a karácsony és a szilveszter miatt fontosak. Majd három évtizeddel ezelőtti emlékeket is felidéz ilyenkor, egyike volt ugyanis azoknak, akik Makóról segélyszállítmányt juttattak el az éppen forradalmi napokat élő Romániába.
1 éve
Szabó Imre
Az egykori kukutyini zabhegyezők emléke előtt tisztelegve rendeztek közösségi napot szombaton Ferencszálláson. A zabnapon az is elhangzott: a 190 éves falu történetéről hamarosan könyv jelenik meg.