festmény

4 hónapja
Munkatársunktól
A mindszentiek - főleg a negyvenesek és a fiatalabbak - számára az első igazi festmény, amivel találkoznak, Fodor József (1935-2007) vásárhelyi festőművész munkája, az Esküvő.
4 hónapja
Trogmayer Éva
Ma 125 éve, hogy először láthatta magyar közönség Feszty Árpád monumentális alkotását a honfoglalásról. Bár a siker már akkor minden várakozást felülmúlt, a kép méltatlanul sokat várt rendkívül rossz körülmények között arra, hogy elfoglalhassa az őt megillető helyet. Sokak álma vált valóra, amikor 1991-ben végre megkezdődtek a körkép restaurálási munkálatai, és a festmény megfelelő otthonra lelhetett Ópusztaszeren.
5 hónapja
Kiss Anna
Összesen kétezernél is több festménye van Csongrád megyének és Szegednek, ám Nátyi Róbert művészettörténész szerint a két önkormányzati gyűjtemény jelentősen eltér egymástól. A megyei a dél-alföldi vonalra, míg a városi a kortársakra fókuszál.
1 éve
Imre Péter
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen él az ismert vendéglátós, egykori csanyteleki polgármester, Veres János, aki múlt héten értékes és kalandos történetű Kossuth-portrét ajándékozott a helyi Fidesznek. A festményekkel, műtárgyakkal régi a kapcsolata: hagyatékból és kártyaadósság törlesztéseként is kerültek hozzá. Egyszer 47-et vittek el a házából, de az értékesebbeket ott hagyták.