forradalom

1 éve
Szabó Imre
Ferencszállás, Makó - A jelenleg Ferencszálláson élő nyugdíjas, Sarkadi Ernő számára az év utolsó napjai nem csupán a karácsony és a szilveszter miatt fontosak. Majd három évtizeddel ezelőtti emlékeket is felidéz ilyenkor, egyike volt ugyanis azoknak, akik Makóról segélyszállítmányt juttattak el az éppen forradalmi napokat élő Romániába.
1 éve
Kancsár Tímea
Szeged - Elérkezett a pont, amikor már az egyetemi ifjúság nem engedett. Így váltak néhány nap leforgása alatt a tanulmányi és szociális kérdések szószólóiból az 1956-os forradalom követeléseinek kulcsfontosságú megfogalmazóivá Szegeden a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének (MEFESZ) tagjai. Kiss Tamás alapító-elnökkel arról is beszélgettünk, az elnyomó rendszerben mikor jött meg a bátorságuk ahhoz, hogy követeljenek.
szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Jött a jó idő, máris lopják a bicikliket Szegeden
Ne a biciklizáron spóroljunk!
Kivizsgálják a Liszt Ferencen órákat veszteglő légijárat ügyét
A Ryanair járata kedden mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren.
Újabb nemzetközi elismerést kapott Debrecen
Első helyezett lett a Financial Times egyik kiadványának felmérésén.
Album mutatja be száz év erdélyi magyar képzőművészetét
A Romániában megjelent kiadvány több mint ötszáz oldalon foglalja össze az 1919-2018 közötti időszakban alkotó erdélyi magyar művészek munkáit.
Sok káros anyagot talált a Nébih egy kakaóporban
A rákkeltő vegyület mennyisége önmagában meghaladta a felső határértékeket.
Légvezetéket telepítenek egy tájvédelmi körzetben
Vezetékes víz nincs, internet viszont a jelek szerint hamarosan lesz Ópusztaszer-Kis-Zer tanyasoron. A terület tájvédelmi körzetben fekszik, a kivitelező ott kezdett el légvezetéket telepíteni.