gyűjtemény

2 hónapja
Majzik Attila
Színházjegyeket, zsebnaptárakat is gyűjt Pócsik Zoltán Vazul. A szentesi férfi azonban egy olyan gyűjteménybe is belekezdett, amivel valószínűleg senki sem foglalkozott még eddig a világon: benzinkutak mosdóbelépőit kezdte kollekcióba rendezni.
4 hónapja
Kovács Erika
Tószegi Gyuláné Hudák Erzsébet a 60-as évek végétől gyűjtötte a pitvarosi szlovákság tárgyi emlékeit, amelyekből szobát rendezett be. A gyűjteményt gyermekei örökölték, és azt tervezik, a későbbiekben közkinccsé teszik a helyi tájházban.
8 hónapja
Kovács Erika
Széki szőtteseket, viseleteket, mindszenti juhászemlékeket is láthattak az érdeklődők Mindszenten, a művelődési házban megrendezett tárlaton. A kiállítás záróeseményén a gyűjtemény tulajdonosa, Ávéd János lapunknak elmesélte, hogyan is vált gyűjtővé.
10 hónapja
Bakos András
Százötven éve készült gyerekzáras borotvakéstok, török kori lőportartó agancsból, sótörő, amellyel a Maroson hozott tömböket verték szét: amivel ember dolgozott valaha, az mind érték volt az utóbbi negyven évben a földeáki Fodor Imre számára. Most az a kérdés, mi lesz a sorsa ennek a gyűjteménynek.