Hallgassa élőben!

hadifogoly

2 éve
Arany T. János
Sándorfalva - Három és fél évet töltött hadifogságban, málenkij roboton a Volga völgyében a hamarosan 102 éves, sándorfalvi Pál Szabó Ferenc, aki csak tanulmányútnak nevezi az átélt borzalmakat. Amikor később a Szovjetunióba küldték volna továbbképzésre a hivatásos katonát, azt mondta, oda ő nem megy, képezték őt ott már eleget. Azonnal leszerelték.
3 éve
Szabó Imre
Makó - Egy, a szovjet fronton elesett makói honvéd beazonosításában és rokonának megtalálásában segített Sarkadi Ágota, aki lányával és édesapjával együtt tavaly elhanyagolt hadisírokat szépített meg. Abban, hogy ez sikerült, a lapunkban megjelent cikkeknek is szerepük volt.
4 éve
A Szegedi Fegyház és Börtön történetével kapcsolatos kutatások egy, az intézet múltjának a közvélemény előtt még nem ismert időszakára bukkantak: kiderült, hogy a Vörös Hadsereg 1944 szeptemberétől 1945 májusáig katonai hadifogolytábort tartott fenn az épületben.
6 éve
Králik Emese
Szentes - Egy szentesi fiú fogságba esett az I. világháborúban. Szibériába került, nem hitte, hogy valaha hazatérhet. Később papírra vetette a történetét, minden apró részletre emlékezett még évtizedek múlva is. A sorok a kitartásról, az élet- és hazaszeretetről is mesélnek.
Az Alkotmánybíróság dönt róla, hogy gyalázta-e a kereszténységet a HVG
A balliberális újság botrányos címlapja minden újságosbódén, hirdetőoszlopokon és az újság honlapján is látható volt.
Tucatnyi holttestet találtak Mexikóban egy földút mentén
Egy úgynevezett önvédelmi csoport tizenkét tagjának holttestét találták meg.
Norvég és izlandi siker a férfi kézilabda-világbajnokságon
Az előző két világbajnokságon ezüstérmes norvégok a gízai E csoportban Ausztriát, az izlandiak pedig az F csoportban Marokkót verték magabiztosan.
Így működik a kínai koronavírus-vakcina
Mit kell tudni a Sinopharm vállalat oltóanyagáról, amiből akár egymillió adag is érkezhet Magyarországra?
Újabb szigorításokra készül a német kormány
A vírus terjedésének feltartóztatásához tovább kell ritkítani a fertőzésveszéllyel járó érintkezéseket, egymás közti kapcsolatokat.
Brazíliában hétfőn kezdődik a tömeges oltás
A Sinovac Biotech kínai cég által gyártott CoronaVackal kezdik meg az oltásokat.