hagyma

5 hónapja
Szabó Imre
Országszerte megkezdődött az áttelelő vöröshagyma betakarítása, így újra van belőle a piacon magyar - közte makói is. Az agrárkamara közben azt szeretné elérni, hogy ebből a terményből minél kevesebb behozatalra legyen szükség. Ehhez többek között a tárolókapacitásokat kell növelni.
8 hónapja
Szabó Imre
Makó - Gulyáshagyma néven forgalmaz Németországból származó vöröshagymát egy makói cég. Kiderítettük: ez csupán fantázianév, és azért ez kerül mostanság a boltok polcaira, mert a hazai vöröshagymából idén a szokásosnál is kevesebb termett.
10 hónapja
Sz.I.M.
Martfű, Makó - Tavaly jó ára volt a Makón továbbra is kedvelt vöröshagymának, ezt azonban a termelők a hozamkiesések miatt kevéssé tudták kihasználni - hangzott el az agrárkamara hagyma munkacsoportjának évindító ülésén. A résztvevők a nagyobb hatékonyság érdekében a tárolókapacitások növelését szorgalmazzák.
11 hónapja
Szabó Imre
Csongrád megye - A szélsőséges időjárás miatt szerény lett a termés hagymából és gyökérből, ezért a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a felvásárlási árak emelkedésére számít. A gazdák egyelőre ennek csak az előszelét érzik, de a bolti árak már kúsznak felfelé.
1 éve
Szabó Imre
Második évében jár a makói Hagyma Terméktanács kísérlete, amellyel a már nem kelendő dughagymás vöröshagyma helyett jó hozamú, magról vetett fajtákat szeretnének kinemesíteni. A csütörtöki szemle eredményei ígéretesek voltak, de a munka jó egy évtizedes lesz.