háziorvos

1 hónapja
Timár Kriszta
Bár már hat éve nem praktizál, a mai napig hiányolják betegei Nagy Magdolnát. A kisteleki háziorvos 43 évig látta el a település betegeit, mindenkit név szerint ismert. Nemrégiben a város díszoklevéllel ismerte el több évtizedes munkáját.
5 hónapja
M.A.
Szilágyi István háziorvos levélben tájékoztatta az önkormányzatot, hogy egészségügyi okok miatt 2019. december 31-gyel befejezi háziorvosi tevékenységét, a praxist visszaadja a város önkormányzatának.
5 hónapja
M.A.
Csongrád visszaveszi működtetésre a 3. körzeti háziorvosi praxist, de a beteg nem maradnak ellátás nélkül. Június elsejétől Kovács György biztosítja a betegellátás folyamatosságát.
6 hónapja
Munkatársunktól
Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközök vásárlására fordítható, összesen 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar Falu Program. Kásler Miklós, az EMMI tárcavezetője lapunknak elmondta: a támogatásnak 6-700 település lehet a kedvezményezettje.
9 hónapja
Munkatársunktól
Csongrád megye - Nincs még influenza Csongrád megyében. A múlt heti jelentések alapján összesen 19-en fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel.
1 éve
Timár Kriszta
Csongrád megye - Jövő hónaptól személyes kérdéseket tesznek fel betegeiknek a háziorvosok, a válaszokat pedig feltöltik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe. Szexuális irányultságra és vagyoni helyzetre is irányulnak kérdések, a válaszadás azonban önkéntes. Az orvosok plusztehernek érzik a törzskarton kitöltését, és nem is szívesen faggatóznak olyasmiről, ami nem rájuk tartozik.
1 éve
Május 10-éig bárki beküldheti történetét, mert addig tart Az év praxisa a Kárpát-medencében nevű pályázat a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosoknak, illetve az őket ajánló pácienseknek.
1 éve
Munkatársunktól
Szeged - A Makkosházi körút és a József Attila sugárút sarkán még 2016 novemberében állítottak fel tíz közművesített konténert: ideiglenesen ebbe költöztették át a háziorvosi rendelést és védőnői ellátást, amíg a Budapesti körúti rendelőt felújíttatta a város.