helytörténet

3 hónapja
Imre Péter
Szigeti János vásárhelyi holokauszttúlélő - június 3-án ünnepelte 80. születésnapját - mintegy harminc éve foglalkozik a vásárhelyi zsidóság történetével. Több könyvet is publikált a témában, de más területekről - helytörténet, sakk, művészettörténet - is rengeteg, felbecsülhetetlen értékű dokumentumot gyűjtött össze.

8 hónapja
Nagy Márta
Dr. Kárpáti György soproni háziorvos szülei halála után a hagyaték feldolgozása kapcsán egy ágyneműtartóban két nagy csomagban kézzel írott kottákat talált. Ez volt a nagyapa, Kárpáti Sándor zenei hagyatéka. Az unoka kezdeményezésére Dárdai Árpád karmester és Uwe Scheer koncertmester segítségével hangversenyt rendeznek a feltárt zenei kincsekből.
3 éve
Arany T. János
A vendégek azért szeretik, mert viszonylag olcsó, változatos és bőséges, a vendéglátósok pedig azért, mert ha ügyesen csinálják, nem fizetnek rá. De mitől svéd a svédasztal?
3 éve
Dombai Tünde
Földeák - Szokatlan névre bukkant a földeáki temetőben Horváth Mihály helytörténész. Altschul Adolfról előbb csak annyit tudott, amennyi a sírkövén állt. Ám kutatásaiból kiderült, hogy Habsburg Rudolf hajóorvosát helyezték örök nyugalomra a faluban.
3 éve
Panek Sándor
DélmagyArchív 1910-1968: Volt-e mesés kincs a Kígyó utca és Feketesas utca sarkán, a bezárkózott Tóth Julcsa bagolyvárában, ahol egykor a Kígyó patikát alapították?