Hódmezővásárhely és környéke

1 hónapja
Kovács Erika
Bérelhető elektromos rollerekkel javítaná a hódmezővásárhelyi közlekedési lehetőségeket polgármesterré választása esetén Grezsa István. Az önálló polgármester-jelölt fiatalok egy csoportjával maga is egy ilyen rollerrel érkezett a művelődési ház előtt megtartott sajtótájékoztatóra, ahol polgármester-jelölti programja egyik elemét ismertette.
1 hónapja
Imre Péter
A vásárhelyi Emlékpontban A második világháború kitörése: okok, körülmények, erőviszonyok címmel tartott előadást tegnap a szegedi Kiss Gábor Ferenc főiskolai docens, történész. Az okok között az I. világháborút lezáró békerendszert, a nemzetiszocializmust és a kommunizmust, valamint a hatalmi viszonyok eltolódását említette.
1 hónapja
Őszelő Hagyományőrző Fesztivált rendez szombaton 10-től 22 óráig Vásárhelyen az Árpád utcai Népművészeti Tájháznál a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) és a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület - jelentette be tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Varga Anikó, a BFMK igazgatója. Közreműködik még a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, a Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre és a Kankalin Néptáncegyüttes. A nap a hagyományőrzésről és a hagyományokkal való ismerkedésről szól.
2 hónapja
Imre Péter
A csomózott rececsipke, vagyis a necc Vásárhelyhez kötődik, vásárhelyinek tartják, pedig a technikát több helyen, Európában is alkalmazzák. A minta teszi helyivé. Fábiánné Nagy Ágota 12 éve csinál ilyen csipkét, eddig 24 munkáját zsűrizték, édesanyja a necc készítéséből, eladásából élt, amíg nem államosították vállalkozását. Pokomándy Zsuzsanna a pókos közepű szép rózsamintát említette vásárhelyi jellegzetességként.
2 hónapja
I.P.
Ingyenes tanulási lehetőséget, 20-30 órás képzéseket kínál a városban a Hódmezővásárhelyi Nyitott Tanulási Központ, mely azonnal használható, hasznosítható, versenyképes tudást ígér.
2 hónapja
Imre Péter
- Számomra külön öröm, hogy itt, az Árpád utcai népművészeti tájháznál árulhatok, hiszen pár méterre innen születtem. Vásárhelyi vagyok, és most otthon érzem magam - mondta a Szentesről érkezett Udvarhelyi Gyula, aki ecetes, szárított és sós lében lévő gombakészítményekkel, bükki gyógynövényekkel, lekvárokkal érkezett a hagyományos Árkádos kézművespiacra.