Hódmezővásárhely és környéke

5 hónapja
Kovács Erika
Bérelhető elektromos rollerekkel javítaná a hódmezővásárhelyi közlekedési lehetőségeket polgármesterré választása esetén Grezsa István. Az önálló polgármester-jelölt fiatalok egy csoportjával maga is egy ilyen rollerrel érkezett a művelődési ház előtt megtartott sajtótájékoztatóra, ahol polgármester-jelölti programja egyik elemét ismertette.
5 hónapja
Imre Péter
A vásárhelyi Emlékpontban A második világháború kitörése: okok, körülmények, erőviszonyok címmel tartott előadást tegnap a szegedi Kiss Gábor Ferenc főiskolai docens, történész. Az okok között az I. világháborút lezáró békerendszert, a nemzetiszocializmust és a kommunizmust, valamint a hatalmi viszonyok eltolódását említette.
5 hónapja
Őszelő Hagyományőrző Fesztivált rendez szombaton 10-től 22 óráig Vásárhelyen az Árpád utcai Népművészeti Tájháznál a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) és a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület - jelentette be tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Varga Anikó, a BFMK igazgatója. Közreműködik még a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, a Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre és a Kankalin Néptáncegyüttes. A nap a hagyományőrzésről és a hagyományokkal való ismerkedésről szól.
A kőolaj áráról tárgyalt Putyin és Lukasenka
Az olajárra vonatkozó új ajánlatot tett fehérorosz hivatali partnerének, Aljakszandr Lukasenkának Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Moszkvában arcfelismerő rendszerrel ellenőrzik a karantén betartását
Moszkvában az összes Kínából érkező utas fotóját és elérhetőségét rögzítik, ezt követően pedig 14 napig otthon kell tartózkodniuk.
A nemzeti régiókért indított kezdeményezésről szól az idei székely szabadság napja
Az aláírásgyűjtés mellett a szolidaritásról és a székelység autonómia iránti elkötelezettségéről fog szólni a rendezvény.
Megkezdték a világ első digitális jegybankpénzének tesztelését
Egy lépéssel közelebb a világ első digitális jegybankpénzéhez.
Megállapodás nélkül ért véget az uniós költségvetési csúcs
Továbbra is minden javaslat és tagállami elképzelés az asztalon van.
Ingyenes koncerttel zárul a budapesti és a jeruzsálemi zeneakadémia workshopja
A 2013-ban indult kamarazenei program a zenén keresztül kapcsolódási lehetőséget teremtett Magyarország és Izrael számára,