interjú

5 hónapja
Majzik Attila
Vidékről nézve valami távoli, megfoghatatlan dolognak tűnik a slam poetry, holott legalább tizenhárom városban működik slamklub a fővároson kívül. Csongrádi fellépése után arról is beszélgettünk Simon Márton költő, műfordító, slammerrel, hogy, Adyt vagy Kassák Lajost nézné meg szívesebben ebben a műfajban a színpadon.
5 hónapja
Imre Péter
Tanulságos beszélgetésen vett részt és fergeteges hangulatú előadást tartott a Szeretem Vásárhelyt Egyesület vendégeként a legendás tájfutó-világbajnok, Monspart Sarolta. A 75 éves sportember ma is aktív, minden korosztályt igyekszik rávenni a mozgásra, az egészséges életmódra, mert ahogy hirdeti: a sport mindenkié.
6 hónapja
Imre Péter
Idén Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész érdemelte ki Vásárhely Pro Urbe díját, amelyet a március 15-i díszközgyűlésen vehetett át. Első kiállítását csaknem 50 évesen rendezte iskolájában, a 602-es ipari szakmunkásképzőben (ma Kalmár), a legutóbbit pedig a közelmúltban Makón.
8 hónapja
Farkas Judit
Háromgyerekes apuka, de már a fiúk születése előtt is írt gyerekeknek a "nagyoknak" szóló versek mellett: gyereklelkű felnőttnek tartja magát Varró Dániel. Saját fiain is teszteli a meséket, a botrányt kavart verséről is megkérdezte az akkor négyéves Misit. A költővel arról is beszélgettünk, hogyan "készül" a tesztelni való irodalom három gyerek mellett.
11 hónapja
Borbola Lilla
Javában tart az őszi klubturnéja a Lóci játszik zenekarnak, hamarosan új dallal és új klippel jelentkeznek, emellett az együttes frontembere, Csorba Lóci dalbetéteket ír a Micimackóba. Sűrű a program, de az énekes ,,dicsekszik, nem panaszkodik", és csokornyakkendő-gyűjteménye is folyamatosan gyarapszik.
1 éve
Varga Anna
Hitelüket vesztették a szocialisták a sorozatos botrányaik miatt a csongrádi megyeszékhelyen is, de ettől függetlenül is esélyesnek tartja a két szegedi körzet Fidesz-KDNP-s jelöltjét Kubatov Gábor. A nagyobbik kormánypárt országos pártigazgatója újszegedi fóruma után lapunknak kifejtette, az ellenzék minden gáncsolási kísérlete mögött a kerítés lebontásának a célja lebeg.