jogszabályváltozások

8 hónapja
Kovács András
Szeged - A szegedi autósiskoláknak januártól kötelező begyűjteniük a tanuló vezetők legalább alapfokú végzettségét igazoló bizonyítványait, és azokat bemutatni a közlekedési hatóságnak. Korábban elég volt az általuk igazolt fénymásolat is. Most szállítják, tárolják, őrzik a dokumentumokat. A kormányhivatal szerint a pluszfeladat az ügyfelek érdekeit szolgálja.
1 éve
Az év végéig szeretné hatályba léptetni a fúrt kutakról szóló korrigált jogszabályt a kormány. Az előző változatot a köztársasági elnök normakontrollra küldte, az Alkotmánybíróság pedig alkotmányellenesnek találta.
1 éve
Kovács András
Szeged - Tűzterjedés elleni gátnak nevezik az építőiparban azt a megoldást, amikor az éghető polisztirol hőszigetelést tűzállóbb kőzetgyapottal kombinálják. Ahogy teszik ezt az egyik szegedi tízemeletes paneltömb ,,becsomagolásánál". Új és magas ház építésénél nincs ilyen tarkaság, ott kizárólag a drágább és szúrósabb munkával járó kőzetgyapotot használják.
1 éve
Arany T. János
Csongrád megye - Életszerűtlen és bürokratikus a drónok reptetésének magyarországi szabályozása. Ha valaki minden előírást betart, több tízezer forintjába is kerülhet az összes engedély beszerzése.