Hallgassa élőben!

jogszabályváltozások

2 éve
Kovács András
Szeged - A szegedi autósiskoláknak januártól kötelező begyűjteniük a tanuló vezetők legalább alapfokú végzettségét igazoló bizonyítványait, és azokat bemutatni a közlekedési hatóságnak. Korábban elég volt az általuk igazolt fénymásolat is. Most szállítják, tárolják, őrzik a dokumentumokat. A kormányhivatal szerint a pluszfeladat az ügyfelek érdekeit szolgálja.
3 éve
Az év végéig szeretné hatályba léptetni a fúrt kutakról szóló korrigált jogszabályt a kormány. Az előző változatot a köztársasági elnök normakontrollra küldte, az Alkotmánybíróság pedig alkotmányellenesnek találta.
3 éve
Kovács András
Szeged - Tűzterjedés elleni gátnak nevezik az építőiparban azt a megoldást, amikor az éghető polisztirol hőszigetelést tűzállóbb kőzetgyapottal kombinálják. Ahogy teszik ezt az egyik szegedi tízemeletes paneltömb ,,becsomagolásánál". Új és magas ház építésénél nincs ilyen tarkaság, ott kizárólag a drágább és szúrósabb munkával járó kőzetgyapotot használják.
3 éve
Arany T. János
Csongrád megye - Életszerűtlen és bürokratikus a drónok reptetésének magyarországi szabályozása. Ha valaki minden előírást betart, több tízezer forintjába is kerülhet az összes engedély beszerzése.
DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.10.25.
Nem teljesülhetett Venczel Vera utolsó kívánsága
75 éves korában szerettei körében örök álomba merült Venczel Vera. A Bors megtudta, hogy komoly betegséggel küzdött, így bár szeretett volna, már soha nem térhetett vissza a színpadra.
City7 Magazin – Hódmezővásárhely – 2021.10.25.
Bezzegrománia, 21. század: így kel át a Maroson egy 94 éves asszony (videó)
A közelben élők harminc éve várnak arra, hogy egy híd épüljön ezen a helyen, mindhiába.
Orbán Viktor: egymásra számíthatunk!
A szombati békemenetről osztott meg újabb fotókat a miniszterelnök közösségi oldalán.
Fenyegetést kapott a szlovén miniszterelnök és a védelmi miniszter
Fenyegető leveleket kapott Janez Jansa szlovén miniszterelnök, valamint Matej Tonin miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter hivatali címére.