Kádár-korszak

3 éve
Bakos András
Pengével vágták ki Kádár Jánosnak a forradalmat dicsőítő mondatait a Népszabadság könyvtárakban őrzött első számából az állambiztonságiak 1957-ben. A szegedi Somogyi-könyvtár példánya ezt megúszta. Ökölcsapás a Kádár-nosztalgiának.
6 éve
Tanúmeghallgatással és iratismertetéssel folytatódott az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel vádolt Biszku Béla nyugdíjas pártvezető, volt belügyminiszter büntetőpere kedden a Fővárosi Törvényszéken.
11 éve
1989. július 6-án hunyt el a pártállami Magyarország első embere, Kádár János. Ő volt az, akit az '56-os forradalom leverése után az ország többsége gyűlölt, de ő volt az is, aki később a szocialista tábor egyik legelfogadottabb személyiségeként tárgyalt a Nyugattal is, s akit halála után két évtizeddel olyan legendák öveznek, amikre nehéz magyarázatot találni. A Kádár-titok megfejtéséhez Romsics Ignác professzort, történészt hívtuk segítségül.
11 éve
„Teljes mértékben megszűntek gátlásai, igazi barátainak minket tekint és nem paptársait" - írta egy „Tihanyi" fedőnevű ügynökről Dán István,a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság III/III alosztályának őrnagya."Tihanyi" a 70-es évek elején rendszeresen adott jelentéseket a Szegedi Hittudományi Főiskola hallgatóiról, katolikus papokról, lelkes hívőkről.
11 éve
Erdős Péterről, a sokak által gyűlölt popcézárról rendszeresen írtak jelentéseket a Kádár-korszak ügynökei, így Vikidál Gyula rockzenész is – derült ki a Neoton Família énekesének önéletrajzi könyvéből. Csepregi Éva a Kádár-korszak popvilágáról és magánéletéről vall. Interjú.
1
Fiatalon elhunyt az olimpiai ezüstérmes német bobversenyző
Halálának körülményei egyelőre ismeretlenek.
Pályázatot hirdettek Sziveri János költő műveinek népszerűsítésére
A zsűri által legjobb háromnak ítélt alkotást az intézet a pénzdíjak mellett könyvcsomaggal, és a nyertes zeneműhöz kapcsolódó videóanyag elkészítésével is díjazza.
Ismét mammográfiás szűrésre várják Szegeden a hölgyeket
A mellrák a hölgyek körében a leggyakrabban előforduló daganattípus, amely világszerte a nők 10-12 százalékát érinti, és évente mintegy 2200 életet követel Magyarországon.
Makói fiatalok indultak a tajvani filmolimpián – Galéria
Makói diákok képviselik hazánkat a tajvani ifjúsági filmolimpián: 3 perces alkotásukat a makói könyvtárban forgatták le, és a többivel együtt szombaton bírálják el. A csapat tagjai a nemzetközi szinten jegyzett makói filmes, Czibolya Kálmán tanítványai.
Az IKV miatt volt csetepaté az ülésen
Egy Gyertyámos utcai műhely eladása volt az egyik napirendi pontja a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság október 28-i ülésének.
Történelmi kalandjátékkal várja látogatóit a Balatoni Múzeum
Az időutazás során a Festetics család élettörténetét ismerhetik meg a résztvevők.