klíma

3 hónapja
Nem Párizs az első város, amely klímavészhelyzetet hirdetett. Korábbian a kanadai Vancouver, az amerikai Oakland, a svájci Bázel, valamint London is ugyanerről döntött.
4 hónapja
Hajó Edina
Amikor nappali hőmérséklet tartósan 25 Celsius fok fölé emelkedik, az arra alkalmas trolibuszokon és villamosokon automatikusan bekapcsolja a központi klímaberendezéseket az SZKT.
5 hónapja
Kovács András
Minden évben megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet. A nemzetközi kategóriában az első három között szerepelnek a vásárhelyi Klímanócskák. Hogy ki kapja az Európa-díjat, az május 15-én derül ki Brüsszelben.
6 hónapja
Kovács András
Egy jó klímaberendezés több százezer forintba is kerülhet. A fogyasztóvédők azt ajánlják, érdemes előzetesen tájékozódni a jogokról és kötelezettségekről is, ha a készülékkel később probléma lenne.
8 hónapja
Egyre nagyobb gondot okoz nálunk is a légszennyeződés. Télvíz idején a szén-, a fa- és mindenféle műanyag alapú hulladék helytelen elégetése helyenként szinte már fullasztóvá teszi a levegőt. A kályhák helyett a klímaberendezések elterjedése nemcsak tisztábba tenné a levegőt, de a fűtést is sokkal kényelmesebbé.