közmunka

2 hónapja
Timár Kriszta
A többség általában lenézi a közmunkásokat, semmirekellőnek, tanulatlannak tartják őket. Tudják ezt az érintettek is, de azt mondják, megpróbálnak tudomást sem venni erről. Pusztaszeren beszélgettünk néhányukkal, ők éppen járdát építenek. Büszkék munkájukra, pedig van, aki főiskolai végzettséggel lapátolja a sódert nap mint nap.
2 hónapja
Munkatársunktól
z idei második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére - derül ki a Trenkwalder több mint 7 ezer ember adatait feldolgozó elemzéséből.
11 hónapja
Szeptemberben újabb 10 ezer közmunkásnak sikerült elhelyezkednie, elsősorban a versenyszférában, és az új belépők ellenére az elmúlt egy évben harmadára, nagyjából 122 ezer főre csökkent le a létszámuk - olvasható a Magyar Időkben a Belügyminisztérium jelentésére hivatkozva.
1 éve
Szabó Imre
Magyarcsanád - Magyarcsanádon a két évvel ezelőtti 134 közmunkásnak csak a harmada dolgozik már közfoglalkoztatottként, a többieknek sikerült elhelyezkedniük a munkaerőpiacon. Ez főként az önkormányzat által alapított nonprofit cégnek köszönhető, amely segíti az emberek munkába állását. Jövőre a tervek szerint csak 20, karbantartással foglalkozó közmunkás marad a faluban.
1 éve
Králik Emese
Szentes-Magyartés - A falun élő emberek is vágynak a közösségi programokra, szeretnek társaságban lenni. Szentes környékén olyan program indul, amellyel össze szeretnék hozni a helybelieket.
1 éve
Kovács Erika
Ambrózfalva - Ambrózfalván a tízgyermekes Gál Ildikó elvesztette a közmunkáját. Úgy érzi, akkor kezdődtek a bajok, amikor tavaly, a falunapon kifogásolta, hogy aki benne van a zsűriben, ne induljon a sütiversenyen. A polgármester azt mondta, az asszonyt a viselkedése miatt nem foglalkoztatják tovább.