Lékó Péter

1 éve
Mádi József
A felkészülés és a Bundesliga I mellett immár egy 13 éves német csodagyerek edzéseit is irányítja a szegedi sakknagymester, Lékó Péter. Nagyinterjúnkban a kiválóság beszélt az elmúlt időszakról is.
3 éve
Sorozatunkban közismert személyiségek kedvenc sportolóit, ismerhetjük meg. Lékó Péter sakkozó nemcsak a saját sportágából, hanem a labdarúgás területéről is talált magának példaképet.
3 éve
Munkatársunktól
A magyar férfiválogatott bronzérmet nyert a reykjavíki sakk csapat Európa-bajnokságon.
3 éve
Munkatársunktól
Az első hatba szeretne kerülni a magyar válogatottal a ma kezdődő reykjavíki sakkcsapat-Európa-bajnokságon Polgár Judit, aki szövetségi kapitányként először irányítja az együttest.
3 éve
Mádi József
Lékó Péter itt, Lékó Péter ott. A szegedi nemzetközi nagymester egyik versenyről a másikra szaladt, hogy tapasztalatokat szerezzen a rapid és a villámsakk szakágról, közben pedig a legjobb európai klubcsapatok viadalán az olasz Padova színeiben első táblásként vezesse az együttesét.
4 éve
Lékó Péter döntetlent játszott a negyedikként kiemelt Anish Girivel csütörtökön a legjobb 32 között az 1,2 millió dollár összdíjazású bakui sakk világkupán.
4 éve
Mádi József
Bár 4:2-re elvesztette a kínai Li Chao elleni szegedi párosmeccset Lékó Péter, ám rengeteg hasznos dolgot és tapasztalatot hozott számára a hat parti. A játszmák alatti érzelmi hullámvasutat viszont szívesen kihagyta volna a világranglista- 33. szegedi sakkozó.