máté bence

1 hónapja
Munkatársunktól
Sikeres volt Máté Bence szegedi szabadtéri kiállítása: egy hónap alatt 117 ezren látták. A tegnapi vihar szerencsére nem tett kárt az értékes tárlatban, melyet akkorra nagyjából összepakoltak: késő este elindultak vele a kamionok Győrbe.
2 hónapja
Timár Kriszta
Igazi állatparadicsomot hozott létre Baks, Tömörkény és Pusztaszer hármas határánál található tanyáján Máté Bence. A tízhektáros birtok több száz emlősnek, madárnak és ízeltlábúnak ad otthont, emellett itt él a Dél-Alföld legnagyobb ürgepopulációja. A természetfotós megmutatta lapunknak, hogyan adta vissza a természetnek az egykori tanyavilágot.
5 hónapja
Bakos András
Csanytelek - A függöny felmegy a padlófűtéssel ellátott helyiségben, kényelmes irodai székeken ülő emberek előtt, az üveg túloldalán, szemmagasságban húzódik a víz szintje. Benne vízimadarak szedegetnek. Ilyen körülmények között sem könnyű jó természetfotót készíteni - tapasztalta Török János kollégánk.
5 hónapja
Kancsár Tímea
,,Élőhelyek létrehozásával is foglalkozom" - árulja el Máté Bence pusztaszeri természetfotós, hiszen fontos feladatának tartja a környezetvédelmet. Így a BBC-világverseny történetének legeredményesebb, 34 éves fotósától azt is megtudjuk, munkáján kívül milyen fontos lépéseket tesz meg ennek érdekében. A munka és a hobbi összefonódik az életében, számára a fotózás nyaralás. Vándorkiállításával szeretné közelebb hozni a természetet az ,,utca emberéhez".