megváltozott munkaképességű

2 éve
Kovács Erika
Közel 700 ezer ember minősült megváltozott munkaképességűnek tavaly Magyarországon. Többen azt mondták, a stressz hozta ki a betegségeiket. Vannak, akik a munkába rokkantak bele még viszonylag fiatalon.
3 éve
Kovács Erika
Ötvenen-hatvanon túl, de még a nyugdíjon innen munkanélkülinek lenni nagyon nehéz. Az érintettek azt mondják, kilátástalan a helyzetük. Nemcsak a pénztelenség viseli meg őket, hanem az is, hogy úgy érzik, nincs szükség rájuk.
3 éve
Munkatársunktól
A nyugellátásban részesülők között jóval többen vannak megyénkben a megváltozott munkaképességűek, mint az országos átlag. A nők, amint lehet, nyugdíjba menekülnek.
3 éve
D.T.
Egymás segítése a frissen alakult Fénysugár Medicina Egyesület célja. Így tettek legutóbb is, amikor kézzel fogható kiállítást néztek meg - vakon.
3 éve
Kovács Erika
Nagymágocs-Rehabilitációs közmunka indul áprilisban Nagymágocson. A megváltozott munkaképességűek a napi négy óráért körülbelül 30 ezret kapnak majd, ami nem sok, de több a semminél. Bozóné Jakab Márta szerint az is fontos, hogy érezzék: szükség van a munkájukra.
3 éve
F. K.
A fele dolgozik azoknak az embereknek, akik rehabilitációs ellátást kapnak a megyében a kormányhivatal tájékoztatása szerint. Jobbak vagyunk, mint az országos átlag. Már csak a megváltozott munkaképességűek másik felének kellene munkát adni.