mérgezés

5 hónapja
Munkatársunktól
A Facebookon kezdett el terjedni a hír a napokban, hogy ismeretlenek kutyákat, macskákat mérgeznek Sándorfalván, a Szent Imre utcában. Az egyik környékbeli lakó, Mónika a macskáját, Lajost vesztette el nemrégiben. Az asszony elmesélte, hogy az állat előbb véreset ürített, majd fémdarabokat látott a hányásában. Három-négy nap múlva talált rá a már élettelen állatra. Az önkormányzathoz még nem érkezett hivatalos bejelentés.
6 hónapja
MTI
A rendőrség őrizetbe vett egy óvónőt a Kína középső részén fekvő Honan tartomány Csiaoco városában hétfőn, miután a felügyelete alatt álló 23 óvodás mérgezéses tünetekkel került kórházba - olvasható a Global Times kínai pártlap cikkében.
8 hónapja
Bakos András
Csongrád megye - A Tiszán már érződik, hogy elkészültek a csatornahálózatok: Mindszentnél néha már ivóvízminőségű a folyó. A 19 évvel ezelőtti cianidszennyezésnek olyan következménye is volt, hogy rendet tett a fejekben. A biológus arra figyelmeztet: azzal is kell foglalkozni, hol engedjük el az elhasznált, csatornába engedett ivóvizet, miután megtisztítjuk.