mezőőr

1 éve
Csongrád - Nem vezetik be Csongrádon a mezőőri szolgálatot, mert pénz- és eszközigényes. Ezt a választ kapta a kérdésére Bartóké Vincze Zsuzsanna önkormányzati képviselő.
3 éve
Júliustól a piacot, szeptembertől a strandot üzemelteti a tavaly létrehozott Mindszenti Városgazda Kft. - derült ki a pénteki testületi ülésen. A mezőőrök munkája nem tartott sokáig: januárban kezdték, és már vége is.
3 éve
Júliusig mégsem lép hatályba a mezőőrségről szóló új rendelet, amelyen sokan felháborodtak. Most megkérdezik a gazdákat, igénylik-e ezt a szolgáltatást. Lázár János országgyűlési képviselő a közgyűlésen azt mondta, olyan őrszolgálatra, amilyen korábban működött, tényleg nincs szükség.
3 éve
Munkatársunktól
Ásotthalom - 9 millió 135 ezer 920 forint támogatást kapott a múlt héten az ásotthalmi mezőőrség a Belügyminisztériumtól. Toroczkai László, a település polgármestere elmondta, a tavaly augusztusban megszervezett fegyveres mezőőrség öt emberének béréből 40 százalékot eleve az állam fizet.
3 éve
Mindszent - Évek óta tervezik, hogy mezőőri szolgálat működjön Mindszenten.
4 éve
Dombai Tünde
Ruzsa - Minden mozdíthatót ellopnak a betörők Ruzsa 5000 hektáros külterületén. Mezőőrökkel védekezne ellenük a falu. A szolgálat a közmeghallgatáson is téma volt.
4 éve
Kovács Erika
Fábiánsebestyén - Szinte teljesen megszűntek a fa- és terménylopások Fábiánsebestyénben. A mezőőrség közel egy évtizedes működése alatt ˝kikoptak˝ a tolvajok a környékről. A mezőőrség néhány héten belül önkormányzati rendészetté alakul át.
1