Hallgassa élőben!

mobil partfal

3 hónapja
A 2015-ben átadott Szeged belvárosi partfal részét képezi a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi szakasz is, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Kétévente gyakorlatot kell tartani a rendszer összeszerelésére, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben ezt nem teszi szükségessé. Szerdán kezdődött és csütörtök este zárul a harmadik „legózás”.
6 éve
Fekete Klára
Kedden 9 és 12 óra között a rakpart le- és feljáróit is lezárják, mintha árvíz lenne, hétfő este 6 órától már nem lehet parkolni a szokott helyeken. Képgalériával.
6 éve
Fekete Klára
Szeged - A mobil gát tartóoszlopainak próbaterhelése zajlik jelenleg a szegedi partfal belvárosi szakaszán. A jövő hét elején pedig teljes hosszában felállítják az új gátat, mintha árvíz lenne. Pontosan 9 évvel ezelőtt, 2006-ban 10 méter 9 centi magas volt a Tisza.
6 éve
Fekete Klára
Már 50 méter hosszan látni a szegedi belvárosi partfal korlátját. Állnak az új kandeláberek, megemelték a járdaszintet a Stefánián. Május végén átadják a partfal-rekonstrukciós beruházást.
6 éve
F. K.
Szeged - Már látni, milyen lesz a leendő szegedi belvárosi partfal korlátja: elkészült egy mintaszakasz, amit felszereltek a Stefánián. Május végén átadják a partfal-rekonstrukciós beruházást.
Goretzka nagyon jól érzi magát Münchenben
További négy évvel hosszabbította meg szerződését a német válogatott.
Szijjártó Péter: az afganisztáni válságot Afganisztánon belül kell megoldani
A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy az országban humanitárius válság van, így négymillióan már otthonuk elhagyására kényszerültek.
Máris bekeményít az ügyészség: egy nappal az ítélet után súlyosabb büntetést kérnek Lajcsira
Első fokon 2 évre és 10 hónapra ítélték Galambos Lajost, de az ügyészség már egy nappal később elő is állt a fellebbezéssel.
Egyedülálló tárlatot nyitottak Szent-Györgyi születésnapján – Galéria
Szent-Györgyi Albert nagyon sokat tett azért, hogy a szegedi egyetem jelenlegi szintjére tudjon fejlődni – jelentette ki Rovó László rektor csütörtökön a rektori hivatal előtt tartott ünnepségen, amelyen a 128 évvel ezelőtt született Nobel-díjas tudós előtt tisztelegtek.
Petrás Alina és Homoki Gábor kapta idén a Szervátiusz Jenő-díjat
A Szervátiusz Alapítvány azokat a művészeket díjazza, akik a nemzet megmaradásáért tevékenykednek.
Már lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022-es évfolyamára
Szeptember 15-én indult a jelentkezés.