Móra Ferenc

1 hónapja
Kancsár Tímea
140 évvel ezelőtt született Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus. A legtöbb családban, ha szétnézünk a könyvespolcon, biztosan találunk tőle valami írást - ha nem mást, az általános iskolában kötelező olvasmányként feladott Kincskereső kisködmönt. Az egyik legsokoldalúbb írónk életében is népszerű személyiségnek számított, a médiafigyelem gyakran ráirányult - igazi sztár volt.
1 éve
Hajó Edina
Letörték az egyik kiállított dinoszaurusz farkát a Móra parkban. A dínókat a nap 24 órájában kamerák figyelik, így az már kiderült, hogy először egy négyfős társaság tett kárt Tüskében, amely ekkor megsérülhetett, majd később egy férfi kezében maradt a farokrész.
2 éve
Arany T. János
Farsang alkalmából szerveztek családi matinét szombat délelőtt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A játszóházban busó maszkot, billegő bohócot, színes álarcokat, zacskó-fejeket és különböző farsangi dekorációkat készíthettek a látogatók.
3 éve
Panek Sándor
DélmagyArchív 1923: A szegedi múzeumlépcsőn közös fotográfián a Juhász Gyulát ünneplő Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Móra Ferenc, József Attila, Szabó Lőrinc.