Nagylak

1 hónapja
Kovács Erika, Szabó Imre
Fele lesz a jelenleginek az októberi önkormányzati választások után Nagylak és Árpádhalom polgármesterének fizetése. A települések első embereinek keresete ugyanis a lakosságszámtól függ, és mivel mindkét faluban kevesebben laknak 500-nál, így a bruttó 400 ezer forint helyett csak bruttó 200 ezer lesz a polgármesterek fizetése. A két jelenlegi településvezető szerint egyébként a munka nem kevesebb.
1 hónapja
Kovács Erika
Néhány évtizeddel ezelőtt még minden árokparton ott virított a búzavirág. Ma már alig látni a kis kék virágot. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNP) déli részén már csak három élőhelyen található, ebből kettő Csongrád megyei. A KMNP három évvel ezelőtt a Csanádi pusztákon szaporítási programba kezdett. Az eredmények biztatóak.


2 hónapja
A nagylaki elkerülőút nyomvonalának közelében élők már az építkezés indulása előtt szorgalmazták: az aszfaltszőnyeg, illetve otthonaik közé telepítsenek zajvédő falat. 2,2 kilométernyi, a lakott területeket elkerülő útról van szó, amin a kamionok az M43-as palotai végpontjáról el tudnak jutni a nagylaki határátkelőhöz - korábban ezek a falun keresztül közlekedtek.
2 hónapja
Szabó Imre
Két napon át ünnepelt a hétvégén Nagylak. A falunapon új díszpolgára is lett a határközségnek: Erzsike óvónéni, azaz Baranyai Lászlóné.
3 hónapja
Szabó Imre
Július végétől újra lehet kerekezni a 43-as főútvonal egy szakaszán - Magyarcsanád és Nagylak között. Ha az utóbbi település polgármesterének ötlete beválik, el lehet majd jutni biciklivel Kiszombortól Makón át egész az országhatárig.
4 hónapja
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június közepétől erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője Röszkén.
4 hónapja
Tegnap megnéztük, az ígéreteknek megfelelően tényleg eltűntek-e a kamionok a 43-as főútvonal által kettészelt falvakból azóta, hogy május végén átadták a nagylaki elkerülőutat. Bár a helyiek tapasztalata szerint időnként még látni ilyen járműveket az aszfalton, a különbség a korábbi helyzethez képest ég és föld.