Nagymágocs

2 hónapja
A nagymágocsi mű­­velődési házban lecserélik a még a hetvenes években vásárolt székeket. A felújított ura­dal­­mi épület pedig 40 széket kap. Rendezvénysátort is vesz az önkormányzat. Mindezekre pályázati forrást nyert a település.
2 hónapja
Kovács Erika
Negyvenéves adósságát törleszti a nagymágocsi önkormányzat a gyermekek felé. A 2019-2020-as tanév kezdetére elkészül az iskola ebédlője. Eddig naponta két kilométert kellett a gyerekeknek gyalogolniuk az ebédért. - Nem tudom, van-e még másik olyan iskola a megyében, ahol nincs ebédlő. Nálunk, Nagymágocson eddig nem volt - mondta Szebellédi Endre, a település polgármestere.
2 hónapja
Munkatársunktól
Felújítják a nagymágocsi egészségházat, nyár végére szépül meg az intézmény. Az orvosi rendelőket átmeneti helyre költöztették.
3 hónapja
Kovács Erika
Nincs hőség a nemrég átadott, felújított nagymágocsi óvodában. Hétfőn kipróbálták a klímát is a csoportszobákban. A működtetése nem kerül pluszpénzbe. A megszépült óvodának létszámgondja sincs: a következő nevelési évben már telt házasak lesznek.
3 hónapja
Kovács Erika
Nagymágocs - Rideg Sándor Indul a bakterház című regényének főhőse, Regős Bendegúz nyomába eredtek a nagymágocsi gyerekek, akik mezítláb sarat taposhattak, és még sárral is dobálózhattak. Utóbbit nagyon élvezték még a lányok is.
4 hónapja
Munkatársunktól
Hazai forrásból, nettó 210 millió forintból újította fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly a Székkutast Nagymágoccsal összekötő út 9 kilométeres szakaszának felét, Székkutas felől. Az út másik szakasza, a mágocsi oldalban, maradt olyan, amilyen volt.