olvasnijó

6 hónapja
mti
A könyv és a szerzői jogok április 23-i világnapjához (Shakespeare és Cervantes halálának napjához) időzített kiállítás és vásár április 28-ig várja az érdeklődőket. Az idei díszvendég Karl Ove Knausgard norvég író lesz, a díszvendég ország pedig Norvégia, így most először a díszvendég ország adja a díszvendég írót is.
6 hónapja
Mi szolgálja jobban a kisgyermek fejlődését: napi egy rajzfilm vagy az esti mese? A szakértők szerint mindkettő jó lehet, ha egymás kiegészítőjeként használjuk.
6 hónapja
Gondár Flóra
Április tizenegyedikén, József Attila születésének napján ünnepeljük a magyar költészetet. Se szeri se száma a tanulmányos munkáknak, melyek feldolgozták a költőóriás életútját és lírai életművét. Tverdota György irodalomtörténésszel beszélgettünk.
7 hónapja
Timár Kriszta
Mostani válogatásomban a könyvek kulcsszereplői gyermekek. Van, amelyiknek főszereplője és van, amelyikben meg sem jelenik, mégis minden esemény hozzá köthető. Egyik sem könnyed olvasmány: van itt előző élete által kísértett, halott és kemény kézzel nevelt fiatal életútja is. Hiszen attól, hogy valaki gyerek, még nem biztos, hogy könnyű mindennapok jutottak számára. Megrázó témákat boncolgatnak ezek a regények, melyek szívderítésre annyira nem alkalmasak, de elgondolkodtatásra mindenképpen.
7 hónapja
Regényújság
Leendő szülőként mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének. A várandósság ideje alatt azonban nem könnyű eligazodni az információk áradatában. Az egymásnak ellentmondó tanácsok közül vajon mit érdemes megfogadni?
7 hónapja
Regényújság
Agatha Christie a konyhában írt, Kafka egyetlen regényét sem fejezte be, Hemingway állva gépelt, Balzacnak ötven csésze fekete volt az adagja. Meglepő tények kedvenc íróinkról.