olvasnijó

1 éve
mti
A könyv és a szerzői jogok április 23-i világnapjához (Shakespeare és Cervantes halálának napjához) időzített kiállítás és vásár április 28-ig várja az érdeklődőket. Az idei díszvendég Karl Ove Knausgard norvég író lesz, a díszvendég ország pedig Norvégia, így most először a díszvendég ország adja a díszvendég írót is.
1 éve
Mi szolgálja jobban a kisgyermek fejlődését: napi egy rajzfilm vagy az esti mese? A szakértők szerint mindkettő jó lehet, ha egymás kiegészítőjeként használjuk.
1 éve
Gondár Flóra
Április tizenegyedikén, József Attila születésének napján ünnepeljük a magyar költészetet. Se szeri se száma a tanulmányos munkáknak, melyek feldolgozták a költőóriás életútját és lírai életművét. Tverdota György irodalomtörténésszel beszélgettünk.
1 éve
Timár Kriszta
Mostani válogatásomban a könyvek kulcsszereplői gyermekek. Van, amelyiknek főszereplője és van, amelyikben meg sem jelenik, mégis minden esemény hozzá köthető. Egyik sem könnyed olvasmány: van itt előző élete által kísértett, halott és kemény kézzel nevelt fiatal életútja is. Hiszen attól, hogy valaki gyerek, még nem biztos, hogy könnyű mindennapok jutottak számára. Megrázó témákat boncolgatnak ezek a regények, melyek szívderítésre annyira nem alkalmasak, de elgondolkodtatásra mindenképpen.
1 éve
Regényújság
Leendő szülőként mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének. A várandósság ideje alatt azonban nem könnyű eligazodni az információk áradatában. Az egymásnak ellentmondó tanácsok közül vajon mit érdemes megfogadni?
1 éve
Regényújság
Agatha Christie a konyhában írt, Kafka egyetlen regényét sem fejezte be, Hemingway állva gépelt, Balzacnak ötven csésze fekete volt az adagja. Meglepő tények kedvenc íróinkról.
Fedezze fel az őszi Lövért!
Színpompás természet és határtalan nyugalom várja a soproni Lövérek közepén! Őszi szünet, wellness, foglaljon most!
Az Atlético Madrid két tagja is megfertőződött koronavírussal
A nevüket nem hozták nyilvánosságra.
Étkezésnél is használható szájmaszkot mutatott be egy japán étteremlánc (videó)
Egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete.
A Rákosmente otthonából hozta el a három pontot a HFC
A hetedik percben megszerzett előnyét megőrizte, és 1–0-ra győzött a Rákosmente vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjának második fordulójában.
Elhunyt Ruth Gassmann, a Helga című szexuális felvilágosító filmek főszereplője
Annak idején nézők milliót csalta a mozikba.
Segítséget nyújt a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja Libanonban
A zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát.