Ópusztaszer

1 hete
Munkatársunktól
Csongrád megyéből egyedül Ópusztaszer kapta meg a Családbarát önkormányzat címet. A településen a gyerekeket tartják a legfontosabbnak, segítik a nagycsaládosokat és félmillió forinttal támogatják a helyben letelepedőket. A nyílt testületi ülésekre pedig a civilek mellett minden alkalommal meghívják a helyi Nagycsaládos Egyesület elnökét is.
1 hónapja
T.K.
Leleplezték tegnap az Árpád és vezérei szoborcsoportot Ópusztaszeren. Kligl Sándor szobrászművész alkotását a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára egy régóta dédelgetett álom megvalósulásának nevezte.

Ópusztaszer
1 hónapja
Munkatársunktól
Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyarok Országos Gyűlését Ópusztaszeren. A rendezvény pénteken kezdődik, a kempingezők azonban már mától megválthatják jegyeiket.
1 hónapja
T.K.
Az épülő pusztaszeri templom asztalosmunkái is helyben készülnek: az ajtók, padok és az oltár is falubéli szakemberek keze munkáját dicséri majd. Egész fákat dolgoztak fel a költséghatékonyság jegyében, mintegy nyolc köbméternyire volt szükség belőle.
2 hónapja
Munkatársunktól
Szeged, Ópusztaszer, Zenta. Közös tá­­bort szervez a zentai Történel­­mi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, amelynek keretében huszonöt felső tagozatos diák ismerked­het meg Magyarország és Szerbia kulturális értékeivel, szerezhet élményeket és köthet is­­meretséget egymással.