Hallgassa élőben!

orvvadász

5 éve
Vadon élő állatok külföldre csempészésének kísérlete miatt letartóztatták Zimbabwéban azt a helyi hivatásos vadászt, aki segítette Walter Palmer amerikai fogorvost az ország ikonikus oroszlánja, a fekete sörényéről híres Cecil világbotrányt kiváltó illegális elejtésében.
5 éve
Rendőri védelem mellett vette fel újra a munkát kedden Walter Palmer amerikai fogorvos, aki hat hétig kerülte a nyilvánosságot, miután világméretű felháborodást váltott ki, hogy vitatott körülmények között elejtette Zimbabwe ikonikus oroszlánját, a koromfekete sörényéről híres Cecilt.
5 éve
Kancsár Tímea
A híres oroszlán, Cecil elpusztítását követően a világ közvéleménye megbotránkozott, hiszen a 13 éves zimbabwei oroszlánt sokan ismerték. Az eset miatt talán megint nagyobb fókuszba került az orvvadászat problémája és a kihalófélben lévő fajok védelme. Az ENSZ történelmi jelentőségű határozatot fogadott el az orvvadászat ellen.
Fürjes Balázs: zárjuk le a vitát, nincs dugódíj
Az államtitkár egyértelművé tette álláspontját a budapesti autóközlekedéssel kapcsolatban kirobbant vitában: nem lesz dugódíj.
A kamara ötödik irodáját adták át
Ez az ötödik vidéki kamarai iroda a megyében.
Hofi Géza özvegye ad erőt Sas József feleségének
Pénteken eltemették Sas József humoristát, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt. A temetésen Hofi Géza özvegye is ott volt.
A levegőminőség javításával évente 50 ezer embert lehetne megmenteni
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott levegőminőségi határértékek betartásával évente több mint 50 ezer ember korai halálát lehetne megakadályozni Európában – derül ki egy friss kutatásból.
376 denevért mentettek ki a kórház kazánházából
Az edelényi Koch Róbert Kórház műszaki dolgozói, a kazánház bontása során találták meg a . A bőregerek Jósvafőre és az Esztramosra, egy bányatáróba kerültek.
Kínai harci repülőgépek sértették meg Tajvan légterét
Kína a saját területének tekinti a szigetországot.