Hallgassa élőben!

rágcsáló

4 éve
Timár Kriszta
Hiába van hetek óta kemény fagy, a kellemetlen rágcsálókra és rovarokra valószínűleg ez nem lesz jelenős hatással. Vagyis kullancsból, szúnyogból továbbra is sok lesz, talán poloskát nem látunk annyit, mint tavaly.
4 éve
Borbola Lilla
Már nemcsak a mezőgazdasági területeken és füves pusztákon lehet találkozni mezei pocokkal. A falánk rágcsálók már a városba is beköltöztek: a körtöltés és a vértói domb is tele van a járataikkal. Irtásukra egyelőre sem szükség, sem lehetőség nincs a szakemberek szerint.
4 éve
- Főként a lucernákban van most mezei pocok, de szerencsére nem végeznek akkora pusztítást, mint két éve - mondta Földesi László, a Hód-Mezőgazda Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese.
4 éve
Imre Péter
Hódmezővásárhely - Ismét megjelentek a patkányok Vásárhelyen, ezúttal főként az újvárosi városrészben, utcán, ólakban. A vásárhelyi önkormányzat éves szinten több millió forintot költ a rágcsálók irtására.
5 éve
Szabó Imre
Makó - Rendkívüli rágcsálóirtást kezdett az önkormányzat és az Alföldvíz Zrt. a makói Honvéd városrészben. Lakossági fórumokon állandó téma, hogy mennyire elszaporodtak itt a patkányok.
5 éve
Bakos András
Tényleg lehetett patkány a makói városházán 2014 őszén - döntötte el a múlt héten kirobbant politikai vitát a gázmester. A szakma szerint az a baj, hogy nem mindenki irtat rendesen.
Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
MMA-közgyűlés: Richly Gábort választották főtitkárnak
A főtitkári posztért Pécsi Györgyi irodalomtörténész, az MMA Művészetelméleti Tagozatának tagja, valamint Csáji Koppány László író, költő is indult.
Keretet hirdetett Marco Rossi szövetségi kapitány
Vécsei Bálint és Nagy Zsolt is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely októberben két világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik.
Véget ért az agrárseregszemle
Három napig Hódmezővásárhely volt az agrárium fővárosa. Az ország legszebb tenyészállatait tekinthették meg az érdeklődők, akik az ágazathoz kapcsolódó technikai újdonságokkal is megismerkedhettek a gépkiállításokon.
Lukasenka a szomszédos országokat teszi felelőssé a határon kialakult migránsválságért
A szomszédos országokat tette felelőssé Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn a határon kialakult migránsválságért, szerinte a területükön tevékenykedő bűnbandák szervezik az országán áthaladó illegális migrációt.
Nyolc tematikus kiállítási anyagot mutatott be a Makovecz Imre Alapítvány
A Makovecz Imre Alapítvány a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen egy vándorinstallációt is útjára indít hétfőn.
Megjelentek a Határtalanul program idei pályázati kiírásai
A hetedikeseknek szóló pályázat keretösszege 1,3 milliárd forint, a középiskolásoknak szóló pedig 500 millió forint.