Szabadka

1 hónapja
Suki Zoltán
Hétfői ülésén határozott a kormány a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztéséről. A finanszírozásról már jövő tavasszal dönthetnek, 2022-re pedig már újra járhatnak a vonatok ezen a szakaszon.
5 hónapja
Nyitókonferenciáját tartotta szerdán Szegeden a Magyarország és Szerbia együttműködésében indult RILIAM program.
6 hónapja
Gidró Kriszta
A szerb és a magyar kormány együttes ülésén aláírták a szándéknyilatkozatot a Szeged és Szabadka közötti vasúti közlekedés helyreállításáról. A kormányülés után kiderült: még idén megnyitják Kübekháza és Rábé között az új határátkelőhelyet, emellett tervezik, hogy több határállomás nyitvatartását meghosszabbítják.
1 éve
Arany T. János
Horgos, Szabadka - Bár mára már alig maradtak migránsok a kerítés túloldalán, a Vajdaságban, az a kevés menekült is sokakat zavar. Egy horgosi nagymama az unokáját félti, egy, a magyar határhoz közel élő szabadkai gazdálkodó pedig a birkáiért aggódik.
1 éve
Arany T. János
A szabadkai piacon jártunk szombaton, ahol az árusok szerint nemhogy nőtt volna a forgalom az ünnepek miatt, hanem inkább csökkent az őszi csúcshoz képet. A makói Fekete családot kísértük el vásárolni. Két határátkelőt is kipróbáltunk - mindkét helyen egy órát álltunk a sorban.