Hallgassa élőben!

Szegedi Akadémiai Bizottság

Online konferenciát szervezett a SZAB / 8 hónapja
Változás, jövő, járvány címmel szervezett online konferenciát a Szegedi Akadémiai Bizottság Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága kedden, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében. Az előadók a járványhelyzetet az irodalom, a nyelvészet és a néprajz szemszögéből közelítették.
5 éve
Dél-Alföld - Négy kategóriában hirdetett médiapályázatot, a felhívásra január 20-áig várja az alkotásokat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Akadémiai Bizottsága (SZAB).
5 éve
Szeged - Kutatókat díjazott kedden a Magyar tudomány ünnepe alkalmából az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága. A Dél-alföldi Innovációs Díjat Kemény Lajos, szegedi egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese adta át a pályázaton nyertes kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nek.
1
Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!
A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.
Augusztus 19-től kaphatók jegyek a magyar-angol és a magyar-andorrai meccsre
A kombinált jegyeket bárki kedvezményes áron megvásárolhatja.
Kétgólos előnyben a Ferencváros
A hazaiak Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget.
Drónkísérletbe kezdett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A szerkezetek a levegőből, vagyis az ültetvény letaposása nélkül vizsgálhatják a rizstövek állapotát, tápanyagellátottságát, a kártevők nyomait.
Rekordméretű tobzoskatestrész- és elefántcsontszállítmányt foglaltak le Nigériában
A hatóságok három külföldi állampolgárt vettek őrizetbe és keresnek egy negyedik, a művelet központi figurájának tartott személyt.
Hány biciklit lát a képen?
Mindig a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek.