SZTE

1 hete
Hajó Edina
A szenátus ünnepi ülésével és az első évfolyamos hallgatók eskütételével hivatalosan is elkezdődött a tanév a Szegedi Tudományegyetemen. A tanévnyitón köszöntőt mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki hangsúlyozta: az önkormányzatnak is van feladata abban, hogy nemzetközi szinten még elismertebb legyen az universitas.
2 hete
Munkatársunktól
Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat, interaktív játékok és csocsóbajnokság várja a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között.
1 hónapja
Hajó Edina
A tervek szerint új szakokat indít jövőre a Szegedi Tudományegyetem, követve a munkaerőpiaci igényeket. Emellett több programmal és kurzussal segítik a felvételizőket, ugyanis jövőre változnak az egyetemre jelentkezés feltételei.
1 hónapja
Hajó Edina
Újabb három évig Fendler Judit lesz a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Lapunknak elmondta, folytatja megkezdett munkáját, fontos számára, hogy a fejlesztéseikkel, beruházásaikkal az egész régió gazdasági potenciálját növeljék.
1 hónapja
K.A.R.
- Egy egyetem tekintélyét növeli, ha komoly nemzetközi kapcsolatai vannak, a Szegedi Tudományegyetem kiemelkedő súllyal bír Magyarországon, de a nemzetközi rangsorokban is első helyeket tölt be.
1 hónapja
Hajó Edina
2016 augusztusában lett a Szegedi Tudományegyetem kancellárja Fendler Judit. Megbízatása július végén lejár, két másik jelölt mellett ő is pályázott a folytatásra. A kancellárral arról beszélgettünk, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie megbízatása elején, és hogy áll most az intézmény helyzete.