tanár

8 hónapja
MTI
Jelenlegi formájában nem tölti be valódi szerepét a pedagógusok pályaalkalmassági vizsgálata, amely jórészt csak a motivációk felmérését teszi lehetővé, ezért a szakma szeretné, hogy a képzés későbbi szakaszába építsenek be még egy szűrőt - írta a Magyar Nemzet hétfői számában.
8 hónapja
Majzik Attila
Szentes - Sosem az a nyakkendős, fehér inges sportvezető volt Takács László, tevékenyen kivette a részét az eseményekből. Sok gyerekkel szerettette meg az úszást, csaknem három évtizedig dolgozott a diáksportban, vezette a szentesi sportcsarnokot. Munkáját Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjjal ismerte el a megyei közgyűlés.
8 hónapja
Majzik Attila
Giliczéné László-Kókai Máriának sikerült megcáfolnia azt a sztereotípiát, miszerint a nőknek nem való a robotika vagy a programozás. Jó pár diáklányt inspirált arra, hogy reálpályára lépjen, munkásságát most MOL Mester-M Díjjal ismerték el.
8 hónapja
Imre Péter
Idén Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész érdemelte ki Vásárhely Pro Urbe díját, amelyet a március 15-i díszközgyűlésen vehetett át. Első kiállítását csaknem 50 évesen rendezte iskolájában, a 602-es ipari szakmunkásképzőben (ma Kalmár), a legutóbbit pedig a közelmúltban Makón.
Érmekkel térnének haza
Ma kezdődik Kaposváron a rövidpályás országos úszóbajnokság, ahol a Haász SZUE, a NICS-HSÚVC és a Hód Úszó SE képviseli Csongrád megyét.
Egyre több kölcsönt és hitelt veszünk fel az ünnepekhez közeledve
Nem mindegy, hogy milyen hitelt vesznek fel az emberek, a nem megfelelő konstrukcióval jóval többet fizethetnek egy termékért.
Mindenki számára elérhetővé teszik a meddőségkezelést
A magyar kormány minden döntésénél figyelembe veszi a családok érdekeit.
Rendkívüli ajándékot kapott a 103 éves Kirk Douglas
Fiát, Michael Douglast ugyanis éppen a jeles napon jelölték Golden Globe-ra.
Négy tigrismagzatot és egy védett szumátrai tigris bundáját találták meg Indonéziában
Nem tudni, hogy a magzatok abból a felnőtt példányból származnak-e, amelynek a bundáját megtalálták.
Roham indult a 2020-as éves e-matricákért
A megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor.