tanár

6 hónapja
MTI
Jelenlegi formájában nem tölti be valódi szerepét a pedagógusok pályaalkalmassági vizsgálata, amely jórészt csak a motivációk felmérését teszi lehetővé, ezért a szakma szeretné, hogy a képzés későbbi szakaszába építsenek be még egy szűrőt - írta a Magyar Nemzet hétfői számában.
6 hónapja
Majzik Attila
Szentes - Sosem az a nyakkendős, fehér inges sportvezető volt Takács László, tevékenyen kivette a részét az eseményekből. Sok gyerekkel szerettette meg az úszást, csaknem három évtizedig dolgozott a diáksportban, vezette a szentesi sportcsarnokot. Munkáját Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjjal ismerte el a megyei közgyűlés.
6 hónapja
Majzik Attila
Giliczéné László-Kókai Máriának sikerült megcáfolnia azt a sztereotípiát, miszerint a nőknek nem való a robotika vagy a programozás. Jó pár diáklányt inspirált arra, hogy reálpályára lépjen, munkásságát most MOL Mester-M Díjjal ismerték el.
7 hónapja
Imre Péter
Idén Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész érdemelte ki Vásárhely Pro Urbe díját, amelyet a március 15-i díszközgyűlésen vehetett át. Első kiállítását csaknem 50 évesen rendezte iskolájában, a 602-es ipari szakmunkásképzőben (ma Kalmár), a legutóbbit pedig a közelmúltban Makón.
9 hónapja
Kiss Anna
Szeged - A gyermekszeretet teszi igazán jó pedagógussá az embert Veczkó József és felesége, Ibolya szerint. Zalaszentgrótról indult pedagógusi pályájuk, itt találtak egymásra, majd a 70-es évek elején érkeztek meg Szegedre. Nemrégiben díszoklevéllel koronázták meg hivatásukat.