tankönyv

7 hónapja
Munkatársunktól
Tavasszal rendelik meg az általános és középiskolák a következő tanév tankönyveit, a listán azonban idén szinte már csak állami tankönyvek szerepelnek majd. Mivel ezek minőségével többnyire elégedetlenek a pedagógusok, a Szülői Hang Közösség arra buzdítja a szülőket: összefogással vegyenek az osztályoknak magánkiadóktól tankönyveket.
1 éve
Timár Kriszta
Kevés olyan család van, ahol az ingyentankönyvek bevezetése óta valóban nem kerülnek pénzbe ezek a kiadványok. Van, aki azért veszi meg, hogy sajátként használhassa a gyerek, más azért, mert gyűrött, hiányos könyveket kap az iskolától. És vannak, ahol a kötelező állami mellett magánkiadó könyvét is kérik az iskolák - mert inkább abból tanítanak.
2 éve
Miközben a kormány úgy döntött, hogy kivezeti a tartós tankönyveket az általános iskola alsó évfolyamairól, hasonló rendszert vezetett be a felsősöknél, "ingyen tankönyv" jelszó alatt. Több iskola viszont inkább megpróbálja majd kigazdálkodni az új tankönyveket, mintsem hogy megtiltsák a gyerekeknek, hogy azokba beleírjanak.