technika

2 hónapja
Kovács András
Jó, ha pontosan tudja a közlekedő, hogy elektromos kerékpáron vagy robogón ül, az utóbbihoz kell sisak, a jogosítvány és a kötelező biztosítás hiányáért is felelnie kell. A rend­őrök először jellemzően csak figyelmeztetnek a ,,helytelen besorolásért".
8 hónapja
Tímár Kriszta
Konyhakertet alakítottak ki a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában. A pályázaton nyert magokat a hónap végén ültetik el, a zöldségeket, gabonákat, illetve az ágyásokat körülvevő rózsákat pedig a gyerekek gondozzák majd.
1 éve
Munkatársunktól
Rádióantennákkal felszerelt magaslégköri ballonokkal - azaz speciális léggömbökkel - visz internetet a Google egyik testvérvállalata az afrikai Kenyába.
1 éve
Kovács Erika
Derekegyház, Szentes - Mi csinál két 8. osztályos fiú, ha nem szeretnek sorban állni a palacsintafesztiválon palacsintáért? Feltalálják az automata palacsintasütő gépet! A masina adagolja a tésztát, megfordítja a palacsintát, aztán szépen kicsúsztatja a tányérra. Csatlós Vencel és Niethammer Tamás díjat is nyertek a találmányukkal.
2 éve
Trogmayer Éva
A duplónál kicsit nehezebb, de azért nem ördöngösség a robotépítés. Az Agóra legórobot-építő szakkörén megtudtuk: könnyű táncba vinni vagy megénekeltetni a robotokat.
2 éve
Munkatársunktól
A Torontói Egyetem és a Torontói Gyermekkórház kutatói szerint minél több időt töltenek a gyerekek hat hónapos koruktól kétéves korukig kézbe fogható kis képernyős eszközökkel játszva, annál nagyobb a kockázata a beszédfejlődésük késlekedésének.