Tömörkény

2 hónapja
Timár Kriszta
Igazi állatparadicsomot hozott létre Baks, Tömörkény és Pusztaszer hármas határánál található tanyáján Máté Bence. A tízhektáros birtok több száz emlősnek, madárnak és ízeltlábúnak ad otthont, emellett itt él a Dél-Alföld legnagyobb ürgepopulációja. A természetfotós megmutatta lapunknak, hogyan adta vissza a természetnek az egykori tanyavilágot.
7 hónapja
Arany T. János
Tömörkény - Pusztuló tanyavilágról, a hagyományos tanyai gazdálkodás lassú és biztos megszűnéséről, betegségről és a közmunka hátrányos hatásáról is szó esett Tömörkény környéki körutunkon, ahol a legelégedettebb a 74 éves Baráth Imre volt, akinek, mint mondta, mindene megvan.
8 hónapja
Majzik Attila
Tömörkény - A tömörkényi költségvetés olyan, mint egy felelős családé: úgy egyensúlyoznak a bevételeikkel, hogy minden kiadásukra jusson belőle, így évek óta adósságmentes a település. A cél egy élhető és modern falu megteremtése.
1 éve
Kovács Erika
Tömörkény nevét többször hallottuk, olvastuk az országos sajtóban az elmúlt napokban, mint sok-sok év távlatában összesen. A település a medve miatt vált híressé. Kíváncsiak voltunk, hogy élték meg a tömörkényiek a macikalandot.