történet

3 éve
Csanálosi Beáta
A világon szinte mindenhol ismert a farsang hagyománya. Már az ókorban is álarcos mulatsággal ünnepeltek az emberek ebben az időszakban. Összeállításunkban az európai utcák megtelnek élettel és karneváli hangulattal, egymást követik a szenvedélyes táncosok és a színes maskarák.
3 éve
Farkas Judit
A koraszülöttek világnapján megjelent cikkünkben kértük az olvasókat: küldjék el koraszülött gyermekük történetét, hogy erőt adjon azoknak, akik az út elején állnak. Alig 500 grammos, 27 centis baba, ikrek, hármasikrek, négy hónap a PIC-en: babák történeteiből válogattunk, akik korábban érkeztek, de velünk maradtak.
3 éve
Munkatársunktól
Lapunk új, Kincskeresők című mellékletének célja, hogy ne ,,csak" tájékoztassuk olvasóinkat: amiben tudjuk, lehetőségeink megengedik, és a célok is összhangban állnak szerkesztőségünk értékrendjével - segítsük is életüket.
4 éve
Kovács Erika
Eperjes-Újváros - Visszasírják az eperjes-újvárosaik azokat az évtizedeket, amikor még nagy élet zajlott a településrészen. Volt munka, óvoda, iskola, bolt, közösségi élet. Ma már alig lakik ott valaki. Az újvárosiaknak még egy kiló kenyér beszerzése sem egyszerű.
4 éve
Újszászi Ilona
Az óceánon innen és túl sok száz önkéntes ˝amerikai magyar˝, ˝magyarországi magyar˝ és más nációhoz tartozó szimpatizáns idézi fel kellemes emlékeit abból az alkalomból, hogy Szeged és az amerikai Toledo idén ünnepli a testvérvárosi kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. E sokaságból csak néhány leget villantunk fel.
5 éve
Kovács Erika
Eperjes - Kiskirályság a Rákosi-korszak idején? Az akkori rendszer nem nézte jó szemmel a feudálisan csengő falunevet. Így történt, hogy hatvan éve lecserélték a település névtábláját: Kiskirályságból Eperjes lett.
6 éve
Munkatársunktól
Zákányszék - Mátyás királyig vezette vissza felmenőit a zákányszéki Fleisz Zoltán. Az idős férfi anyai felmenőit kutatta, így jutott el Hunyadi Mátyásig.
Durván nőtt a brute force-támadások száma a karantén kezdete óta
Azzal, hogy munkavállalók milliói otthoni munkára kényszerültek az elmúlt hónapokban, a távoli elérésű eszközök használata exponenciálisan nőtt.
Nem bírt egymással a Fradi és a Puskás Akadémia
1-1-es döntetlennel zárult a vasárnap esti mérkőzés.
Már új lehetőségek után kutatnak a járvány kiberbűnözői
Kórházakat, bankokat is támadnak.
Hat határsértőt fogtak vasárnap délután
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Két góllal verte meg a Honvéd a Debrecent
Emberhátrányban 3-1-re nyert a csapat vasárnap este.
Hétfőtől fokozottan ellenőriz a rendőrség
Különösen figyelnek majd a közbiztonságra egész nyáron.