történet

2 éve
Csanálosi Beáta
A világon szinte mindenhol ismert a farsang hagyománya. Már az ókorban is álarcos mulatsággal ünnepeltek az emberek ebben az időszakban. Összeállításunkban az európai utcák megtelnek élettel és karneváli hangulattal, egymást követik a szenvedélyes táncosok és a színes maskarák.
2 éve
Farkas Judit
A koraszülöttek világnapján megjelent cikkünkben kértük az olvasókat: küldjék el koraszülött gyermekük történetét, hogy erőt adjon azoknak, akik az út elején állnak. Alig 500 grammos, 27 centis baba, ikrek, hármasikrek, négy hónap a PIC-en: babák történeteiből válogattunk, akik korábban érkeztek, de velünk maradtak.
3 éve
Munkatársunktól
Lapunk új, Kincskeresők című mellékletének célja, hogy ne ,,csak" tájékoztassuk olvasóinkat: amiben tudjuk, lehetőségeink megengedik, és a célok is összhangban állnak szerkesztőségünk értékrendjével - segítsük is életüket.
3 éve
Kovács Erika
Eperjes-Újváros - Visszasírják az eperjes-újvárosaik azokat az évtizedeket, amikor még nagy élet zajlott a településrészen. Volt munka, óvoda, iskola, bolt, közösségi élet. Ma már alig lakik ott valaki. Az újvárosiaknak még egy kiló kenyér beszerzése sem egyszerű.
4 éve
Újszászi Ilona
Az óceánon innen és túl sok száz önkéntes ˝amerikai magyar˝, ˝magyarországi magyar˝ és más nációhoz tartozó szimpatizáns idézi fel kellemes emlékeit abból az alkalomból, hogy Szeged és az amerikai Toledo idén ünnepli a testvérvárosi kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. E sokaságból csak néhány leget villantunk fel.
5 éve
Kovács Erika
Eperjes - Kiskirályság a Rákosi-korszak idején? Az akkori rendszer nem nézte jó szemmel a feudálisan csengő falunevet. Így történt, hogy hatvan éve lecserélték a település névtábláját: Kiskirályságból Eperjes lett.
5 éve
Munkatársunktól
Zákányszék - Mátyás királyig vezette vissza felmenőit a zákányszéki Fleisz Zoltán. Az idős férfi anyai felmenőit kutatta, így jutott el Hunyadi Mátyásig.
5 éve
Vida-Szűcs Imre
Szeged - Addig ugratták a haverjai az egyetemen, amíg meg nem írta a szeszes italok történetét. Marton Szabolcs szegedi történelemtanár Pedagógus Kutatói Pályadíjat nyert a Magyar Tudományos Akadémiától.