újrahasznosítás

3 éve
Imre Péter
A vásárhelyi Csomorkányi úti MÉH-telepen minden megtalálható, amire egykor szükség volt. Mosógép, korcsolya, fúró, gáztűzhely, majdnem komplett kerékpár - alkatrésznek még jó egy-egy darabjuk. A gyűjtők Eldorádója ez a hely, igazi értékekre, ritkaságokra is bukkanhatnak a türelmesek.
3 éve
Antal Sándor
A mártélyi holtág élővilágát mintázták meg újrahasznosított anyagokból a vásárhelyi Dr. Rapcsák András úton, a környezetvédelmi világnapon.
3 éve
Kancsár Tímea
Mi mindenre jók a hulladék reklámújságok? Szegedi olvasónk, Kiss Ferencné Erika a netet böngészte, mikor véletlenül felfedezte. Aprócska ékszerdoboz a pipereasztalra, bonbontartó, kosárka - színfoltok Erika lakásában, ötletes ajándék anyák napjára, vagy egy barátnőnek.
4 éve
Munkatársunktól
Szeged - Ki ne hallott volna már a zoknik egyik párját eltüntető zoknimanókról? Az így árván maradt ruhadarabok eddig a kukában végezték, pedig nemcsak műanyag palack, fém, üveg vagy papír hasznosítható, a zokniknak is új értelmet adhatunk. Az országban először egy szegedi vállalkozás, a ZV-Impex Bt. gyűjti a lyukas, lerongyolódott vagy pár nélküli, de tiszta zoknikat a Zoknicsere Programban.
4 éve
Szentes - A négy éve bezárt és azóta is üresen álló szentesi Damjanich-iskola épületét a ˝pártháznak˝ nevezett rész kivételével - abban önkormányzati lakásokat alakítottak ki - eddig nem sikerült hasznosítani.