vad

1 éve
Bakos András
A mostaninál több vaddisznót tessék lőni a megye keleti felén is - kérte a tájegységi fővadász az afrikai sertéspestisjárvány állásáról szóló tájékoztatón. A megye még nincs veszélyben.
2 éve
Szeged - Február 15-éig kell benyújtaniuk az éves vadgazdálkodási tervüket a vadásztársaságoknak. A dokumentumot a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalának Agrárügyi Főosztálya várja.
2 éve
Kovács Erika
Csongrád megye, Árpádhalom - Éhesek a vadon élő állatok. A hó alól már alig tudnak valamilyen élelmet előkaparni. Az őzek, fácánok, nyulak ebben az időszakban szinte teljesen a vadászokra vannak utalva. Az árpádhalmiakat pénteken vadetetésre kísértük.
3 éve
Bakos András
Algyő - Valószínűleg vaddisznók ették ki egy algyői gazdálkodó földjéből a kukoricát vetés után. A vadászegyesület nem talált elég bizonyítékot arra, hogy tényleg ez történt. A törvény szerint a termelő tíz százalékig nem kérhet térítést vadkárért.
Kirúgtak egy kétgyerekes édesanyát, mert nem tudott túlórázni (videó)
Mindezt karácsony előtt.
A tűzoltók tetten érték a Mikulást (videó)
December 6-án nemcsak a gyerekek ünnepeltek.
Amióta Szegedre igazolt, Mikler Rolandnak sokszor eszébe jutott, milyen lesz Veszprémben játszani
Egyre közelebb a várva várt nap: a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 19.30-tól a Veszprém vendége lesz az NB I csúcsrangadóján.
Ritka tüdőbetegségeket is okozhat az elektromos cigaretta
Az eredmények egybevágnak más kutatások eredményeivel is.
A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a CAS-hoz
A két klub közötti megállapodás soha nem született meg – állítják.
Hiperaktív a gyerek? Adjon neki süngombát!
A japán iskolások úgy eszik a friss, uzsonnára kapott, D-vitaminban gazdag shiitake gombát, mint nálunk az almát. Kínában hiperaktív gyerekeknek az idegrendszer barátját, a süngombát süteménybe is belesütik. A nyugati emberek évente átlagosan fejenként 10 kilogramm gombát esznek meg. A magyarok csupán 1 kilogrammot. Nagy kár, mert a kalapos növény sokat segít az egészség megőrzésében.