világháború

2 éve
Imre Péter
Felavatták az I. világháborúban elhunyt több mint 3 ezer vásárhelyi hősi halott nevét megörökítő, Szilágyi Balázs tervei alapján készült kegyhelyet a Kossuth téren, a világháborús emlékműnél. Márki-Zay Péter polgármester ünnepi beszédében kiemelte: a II. világháború végét, 1945-öt követően 73 éve nem volt háború Magyarországon.
2 éve
Suki Zoltán
Szeged - Kiemelné a második világháborúban Szegeden Tiszába esett T-34-es szovjet harckocsit a Szegedi Haditechnikai Park. Sok engedélyt kell hozzá beszerezni, de jelenleg úgy néz ki, hogy szeptemberben elkezdhetik a munkát.
3 éve
Kiss Tímea
Első világháborús levelezőlapra bukkant családi iratai között nyugdíjas szegedi olvasónk, de nem tudta, hogyan került hozzá. Szakértői segítséggel bogoztuk ki a történelmi szálakat, amelyek Ukrajnából Romániába vezettek.
4 éve
Szeged, Olaszország - A szegedi Meritum Egyesület újabb emlékhelyeket állít az I. világháborúban a Doberdó-fennsíkon harcoló magyar katonáknak a hétvégén, és új információs táblák teszik könnyebben elérhetővé a fennsík egykori I. világháborús frontszakaszának helyszíneit.
4 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - A hetvenes évek közepétől gyűjti a szegedi Szanka József a különböző háborús relikviákat. Jelenleg tizenkét kiállítása van Európa több országában. Gyűjteménye több tízezer darabosra tehető - a férfi egyben soha nem látta, és nem is fogja látni azt. A műgyűjtés útján a tanyából a városokba költözés indította el negyven éve az akkor még földmérőként dolgozó férfit.
Két autó ütközött a József Attila és a Budapesti körút kereszteződésében
Még júliusban indult, félúton tart a Mars felé
Az amerikai űrkutatási hivatal marsjárója a Perseverance, vagyis az Állhatatosság.
Megint eladó a régi városháza Makón
Ismét eladásra kínálja a makói önkormányzat a városközpont egyik meghatározó jelentőségű épületét, a régi városházát.
Bajba jutott sünöknek alakítottak ki elkülönítőt - Galéria
Ezen a napon született Boldog Batthyány-Strattmann László, „a szegények orvosa”
Százötven éve, 1870. október 28-án született Dunakilitin Boldog Batthyány-Strattmann László európai hírű szemész.
Fiatalon elhunyt az olimpiai ezüstérmes német bobversenyző
Halálának körülményei egyelőre ismeretlenek.