vízgazdálkodás

5 éve
Pitvaros - Jól vizsgázott Pitvaros felújított, valamint kibővített csapadékvíz-elvezető rendszere. A nyári nagy esők után fél óra múlva már szinte nyoma sem volt a víznek az árkokban.
5 éve
Kancsár Tímea
Egyre több fórumon lehet arról hallani, hogy gyógyszermaradványok kerülnek vissza élővizeinkbe, amelyek akár befolyásolhatják is annak ökológiai egyensúlyát. Sokan aggódnak, hogy a jelenség esetleg érinti ivóvizeinket is. A környezetünk védelme mindannyiunk fontos ügye, de kiderült, hogy ivóvizeink minősége kiváló.
5 éve
Mórahalom - Közös magyar–szerb ár- és belvízvédelmi program valósult meg a Magyarország– Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban. A másfél évig tartó, június végén befejeződő munka több mint 1,1 millió euróból valósult meg.
5 éve
Bakos András
Szeged - Az előző cég szerelői még autóval jártak, a mostaniak kerékpárral, ez visszalépés – észrevételezte egy makói olvasónk. Ahová nem kell sok szerszámot, alkatrészt vinni, oda minek menjenek kocsival? – reagál az Alföldvíz Zrt. műszaki igazgatója. Érdekes kérdéseket kap a megye új szolgáltatója.
Együnk kevesebb húst!
Húst hússal eszünk, azonban a túlzott fogyasztása akár rákot is okozhat. Dietetikust kérdeztünk arról, mi az arany középút.
Szökött oroszlán végzett egy férfival Kenyában
A halálos támadás Nairobiban történt, a vadat azóta sem sikerült befogni.
Lövöldözés volt egy cseh kórházban, többen meghaltak
A támadó hat ember megölt, majd elmenekült a helyszínről.
A Columbus idegenben verte a listavezetőt
Az előző négy találkozóján vesztes Columbus Blue Jackets nagy meglepetésre magabiztosan nyert a listavezető Washington Capitals otthonában az észak-amerikai jégkorongliga(NHL) hétfői játéknapján.
A klubvilágbajnoki trófeát is elhódíthatja a Liverpool
A Vörösöknek eddig három lehetőségük is volt, mindig alulmaradtak.
Kigyulladt egy lakóház Hódmezővásárhelyen
A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.