zaj

Zumm! / 2 hónapja
– Politikai ellenfelem egy ötéves témát húzott elő, és ezzel kampányol ellenem – mondta Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere, amikor a településen állítólagosan épülő sportrepülőtérről kérdeztük.
8 hónapja
Kovács András
- A múlt évben hónapokig tartó éjjel-nappali fúrás volt, két dübörgő generátorral, 24 órákon keresztül, nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön - írja Vasgyár utcai olvasónk, Szemerédi István annak kapcsán, hogy a Mol újra komoly erőkkel vonult fel Szegeden, a móravárosi Lidl mellett.
9 hónapja
T. R.
Szeged - A két híd szegedi lábánál, azok környékén, a belváros szívében, a nagykörút bizonyos szakaszain és a Dorozsmai úton éri a legnagyobb zajterhelés a város lakóit - derül ki a most elkészült szegedi zajtérkép adataiból. A becslések szerint majdnem 20 ezer szegedi éjjel is kénytelen zajos környezetben pihenni.
1 éve
Arany T. János
Szeged - Folyamatosan érkeznek az észrevételek szerkesztőségünkbe a csütörtökön kezdődött Szegedi Egyetemi Napok miatt. Néhány felháborodott lakó, mint korábban minden évben, rögtönzött utcafórumon zúdította ránk a panaszait. Hívtuk a szervezőt is, aki egy e-mail-címet adott meg, amin üzenhetnek neki.
A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a CAS-hoz
A két klub közötti megállapodás soha nem született meg – állítják.
Hiperaktív a gyerek? Adjon neki süngombát!
A japán iskolások úgy eszik a friss, uzsonnára kapott, D-vitaminban gazdag shiitake gombát, mint nálunk az almát. Kínában hiperaktív gyerekeknek az idegrendszer barátját, a süngombát süteménybe is belesütik. A nyugati emberek évente átlagosan fejenként 10 kilogramm gombát esznek meg. A magyarok csupán 1 kilogrammot. Nagy kár, mert a kalapos növény sokat segít az egészség megőrzésében.
Mindent visznek a számlabetétek
Úgy tűnik, mérsékelt marad a szuperállampapír elszívó hatása.
Visszavonul a németek kétszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszezője
Mostantól a családjára szeretne összpontosítani.
Magyarország és Japán kapcsolatát a kölcsönös tisztelet jellemzi
A kulturális együttműködés kiváló hátországot jelent a politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez – mondta Szijjártó Péter.
Terrortámadások elkövetését segítő online útmutatókra bukkant az Europol
Robbanóanyagok gyártásához és nukleáris támadások elkövetéséhez is nyújtottak leírást.