zsidó

7 hónapja
Napvilágot látott Löw Immánuel válogatott műveinek második kötete, Hidvégi Máté és Ungvári Tamás szerkesztésében. Löw a zsidók ásványainak művelődéstörténetét ismertető kézirata a holokausztban megsemmisült, ám egyes fejezeteit most megörökíti a kötet. A szegedi főrabbiról és egy elveszett listáról Ábrahám Vera, a szegedi zsidó hitközösség könyvtárosa, levéltárosa mesélt.
8 hónapja
Kovács András
Több mint két évtizedes munkájának legnagyobb eredményeként az Új Zsinagóga külső felújítását értékeli a Szegedi Zsidó Hitközség leköszönő elnöke, de komoly adósság a belső rekonstrukció. Lednitzky András hátrébb lép, de az őszi kulturális fesztivált még ő szervezi.
10 hónapja
Munkatársunktól
Magyarországon négy nagy történelmi egyház - katolikus, református, evangélikus, zsidó - létezik. A zsidóságnál ezen időszakra eső ünnep a pészah, az egyiptomi kivonulás ünnepe. Ez is, mint a keresztény húsvét tavasszal, a természet éledésével párhuzamosan kezdődik, ebben az évben április 19-én, péntektől április 27-éig, szombatig tart.
10 hónapja
Munkatársunktól
A görögkatolikusok szokásairól Szaplonczay Miklós, a Szegedi Görögkatolikus Egyházközösség vezetője beszélt lapunknak. Megtudtuk, náluk nagypénteken egy különleges istentisztelettel indul a nap. Ez az úgynevezett ,,királyi imaóra".
11 hónapja
Bakos András
Elég volt a nevét írni a borítékra, és azt, hogy Európa - így is eljutott hozzá a levél Magyarországra, Szegedre. Ma nálunk nagyon kevesen tudnak Löw Immánuelről, aki tizenkét nyelven beszélt, komolyan vette a felebaráti szeretetet, és amikor per indult ellene, a Vöröskereszt és az amerikai kormány is a szabadon bocsátását kérte.
1 éve
Nyolc ország 9 önkormányzata és 18 intézménye vesz részt abban a programban, amely a Duna-régió rejtett zsidó örökségének újrafelfedezését tűzte ki célul. A Rediscover című projekt keretében személyes történeteket dolgoznak fel, készül egy kézikönyv és turisztikai szolgáltatásokat is létrehoznak.
szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Baleset Makón - fotók
Egy személy sérült meg amikor két jármű ütközött Makón.
Hűtőkocsiból kerültek elő migránsok a bolgár-román határon
A menetlevél szerint az üres hűtőkocsi Olaszországba tartott, de az átvizsgáláskor 15 férfi került elő egy rejtekhelyről.
Fölmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit
Jogerősen felmentette a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki ellen a szentesi jegyző sérelmére 2006-ban elkövetett kézigránátos merénylet miatt indult eljárás.
Újabb lövöldözés volt Thaiföldön
Egy ember életét vesztette, egy másik megsebesült, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy bangkoki bevásárlóközpontban.
Összeállt a Magyar Mozgókép Szemle teljes programja
59 filmet nézhet meg a közönség igen kedvező áron.
Az alsóvárosi Földmíves utcán is száguldoznak az autósok
2015-ben áthajtottak egy kislány lábán a Földmíves–Dobó utca kereszteződésében, a gyalogátkelőn. Az autósok továbbra is száguldoznak, jelzőlámpának még mindig nincs nyoma. A rendőrség visszatérően ellenőrzi az útszakaszt.