Csongrád és környéke

2007.01.16. 15:19

Csongrádon újulnak meg a kisgazdák

Önálló politikai erőként képzeli el saját jövőjét a Kisgazda Polgári Szövetség, amelynek megyei vezetői tegnap Csongrádon tartottak sajtótájékoztatót.

Bíró Dániel

A százéves kisgazdapárt megújítását, egyben saját politikai programjának érvényesítését vette tervbe a Kisgazda Polgári Szövetség, amelynek Csongrád megyei vezetői Turi-Kovács Bélával tartottak közös tájékozatót tegnap Csongrádon. Az új szervezetről a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke elmondta, önálló hangot kívánnak megütni, törekvésük pedig arra irányul, hogy a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és a mezőgazdaság terén saját elképzeléseiknek érvényt szerezzenek. Turi-Kovács hangsúlyozta, ha a jobboldal akar kormányra kerülni, az eddig szövetségbe forrt erőknek önállóan kell rámutatniuk az általuk képviselt értékekre.

Vincze László emlékeztetett, a térség országgyűlési képviselőjeként azon dolgozik, hogy a vízlépcső ügye is mihamarabb lendületet vegyen, ezért a megyei közgyűlésben is fel kívánja vetni egy hatástanulmány elkészítésének szükségességét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!