Csongrád és környéke

2007.01.29. 15:19

Három hónapja várják a fizetést Csongrádon

Jó néhány orvosának háromhavi fizetéssel tartozik a csongrádi rendelőintézet – az igazgató főorvos türelmet kér kollégáitól, akik továbbra is ellátják gyógyító feladataikat. A fizetési zavarokat a finanszírozási rendszer tavaly júliusi módosítása okozza. A gödörből 2-3 év alatt kecmereghet ki a rendelőintézet.

Bíró Dániel

A plusztámogatás sem segített. Fotó: Bíró DánielNem okoz fennakadásokat az ellátásban, hogy néhány orvosának háromhavi fizetéssel tartozik a csongrádi rendelőintézet – de ez csak az érintettek hozzáállásának köszönhető. Lapunk úgy értesült, a finanszírozási rendszer tavaly nyári módosítása után került szorult helyzetbe az intézmény, ezért decemberben az éves támogatás felett tízmillió forintot jutatott a város a rendelőintézetnek. Ám ez sem volt elég arra, hogy az összes gyógyító időben megkapja munkájának ellenértékét.
– A számlaleadások időpontjától függ, hogy orvosaink milyen hamar juthatnak pénzhez. Mivel a tavalyi forrásainkat feléltük, az intézmény idei költségvetéséről pedig még nem döntött az önkormányzat, 2-3 kolléga esetében valóban adósak vagyunk háromhavi fizetéssel, a többieknél viszont az egészségpénztár folyósításai miatt vagyunk csúszásban – ismerte el a tartozásokat Sipos Tibor igazgató főorvos.

Hozzátette, türelmet kér a doktoroktól, akiknek köszönettel is tartozik, hiszen a gondok ellenére elvégzik Csongrádon vállalt feladataikat. A helyzet rendezése viszont időigényes. Sipos Tibor szerint a kidolgozás alatt álló, új finanszírozási programjuk két-három év múlva vezethet eredményre.

– Az önkormányzat biztosítja majd a működéshez szükséges keretösszeget, de nem minden korlát nélkül – nyilatkozta a rendelőintézet finanszírozásával kapcsolatban Bedő Tamás polgármester. Somogyi Árpád, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke azt mondta lapunknak, támogatja az igazgató-főorvos elképzeléseit, amelyek megvalósulását az is hátráltatja, hogy tízmilliós tételben örökölt tavalyi és azelőtti kifizetetlen számlákat a rendelőintézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!